Liechtenstein – Suomi

ti 11.06. Klo 21:45

Suomi jalkapalloilee Imatran kokoista maata vastaan – väkiluku lähellä Kajaania

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Suomi vierailee voitokkaan Bosnia-Hertsegovina -ottelunsa jälkeen Liechtensteinissa tiistaina. Toisin kuin edellisessä ottelussa, tällä kertaa Huuhkajat lähtee kamppailuun suvereenina ennakkosuosikkina.

Suomessa on käynnissä yhtäaikaisesti rivelutionit ja pukkipaardit, mikä on seurausta Huuhkajien historiallisen loistokkaista otteluista kansainvälisellä tasolla. EM-karsinnat ovat tähän saakka sujuneet erinomaisesti, sillä takana on jo kaksi voittoa suhteellisen kovatasoisista haastajamaista sekä yksi tappio, joka tuli huppujalkapallomaalle, Italialle.

Talleta 10€ – saat 50€ pelirahaa!

Coolbetin huippubonus uusille pelaajille - kympillä 50€ pelirahaa!

Huuhkajat on lohkossaan toisella sijalla kolmen kamppailun jälkeen. J-lohkon kärjessä on odotetusti Italia ja Suomen kovimmat kirittäjät Kreikka ja Bosnia-Hertsegovina seuraavat kaksi pistettä huuhkajalauman takana. Suomi on iskenyt kolmessa ottelussaan neljä maalia ja omissa on verkko pöllynnyt ainoastaan kahdesti.

Liechtenstein ei ole vielä onnistunut kertaakaan maalinteossa, se on hävinnyt kaikki kamppailunsa ja maaliero on rökälemäinen 0–11. Urheilu on kuitenkin ihmeellistä ja Suomella ei edelleenkään ole varaa paukutella henkseleitä, vaikka olisi kuka vastassa.

Hieman sopii toki suomalaisena tuulettaa, sillä joukkue ei hetkeen ole hävinnyt maille, joiden kokoluokka vastaa pinta-alaltaan Imatran kaupunkia, kuten Liechtenstein. Kahdessa edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa vuosina 2017 ja 2009 Suomi on pelannut lilliputtimaata vastaan 1–1-tasapelit. Väkiluvultaan Liechtenstein on kuitenkin hieman isompi kuin Imatra, koska sillä mitattuna maa vastaa Kajaania.

Suomen ryhmän paras ase on joukkuepuolustuspelaaminen ja sen kautta ryhmä lähteekin pelaamaan yhä edelleen, vaikka nyt se päässee kiinni palloon jatkuvasti. Jalkapallon ympärillä vellovan karnevaalitunnelman keskellä on kuitenkin todettava, että valmista Huuhkajien pelaaminen ei ole ja kapasiteettia voisi olla vieläkin parempaan suorittamiseen.

Erityisesti kehitettävää löytyisi hyökkäyspelaamisesta, jossa näkyy osin se, että Suomella ei ole tuulennopeita laitureita tai ylipäätään sellaisia pelaajia, jotka kentällä jalkanopeudellaan erottuvat – ainakaan kansainvälisellä tasolla.

On tietysti myönnettävä, että päävalmentaja Markku Kanerva on onnistunut siinä, missä hänen virkaveljensä viime vuosina maajoukkueen peräsimessä eivät – kiertämään pelaajien jalkanopeuden puuttumisesta johtuvat ongelmat löytämällä erilaisia murtautumiskeinoja ja lukuisia variaatioita, joissa joukkueen vahvuudet ovat keskiössä.

Vaikka keinot hyökkäyskolmannekselle ja maalipaikoille murtautumiseen ovat viime otteluissa löytyneet, jäävät hyökkäykset silti edelleen toisinaan pysähdyksiin tai päättyvät huonoihin ratkaisuihin. Toki näin on jalkapallossa kaikilla joukkueilla, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän.

Uskotaan, että Huuhkajat luo jälleen tarvittavat maalipaikat ja voittaa ottelun, mutta joukkue tehnee vierasnurmella nimenomaan sen, mitä voitto vaatii. Nostetaan pelikohteeksi tärkeässä kamppailussa kaksoiskohde, jossa veikataan Suomen voittoa ja vähämaalista kamppailua (Vierasvoitto & ottelussa alle 2,5 maalia).

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr. Veto maksaa isäntänä viulut!