MM-kisat la 16.06. klo 19:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Jalkapallon MM: Peru-Tanska | Perun mahdollisuus

Lauantaina jalkapallon MM-kisat jatkuvat. C-lohkon avauspäivän ottelussa vastakkain iskevät kaksi mielenkiintoista ryhmitystä Perun kohdatessa Tanskan.
Norjalaisen Åge Hareiden valmentama Tanska pelaa MM-viheriöillä kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Joukkueen kirkkain tähti on kiistatta Christian Eriksen, joka on Tanskan hyökkäyspelin primusmoottori ja sitä kautta elintärkeä palanen Tanskan maalintekotehokkuutta. Maalivahtipeli on myös hyvissä kantimissa. Maalilla aloittaa huippuvahti Kasper Schmeichel.
Perulla puolestaan on vierähtänyt edellisestä MM-kisakäynnistä hieman kauemmin. Joukkue nimittäin esiintyi kisoissa edellisen kerran vuonna 1982. Perun jalkapallomaajoukkue on kovassa nosteessa. Joukkue saavutti sensaatiomaisesti hopeaa Copa Américassa 2015.
Karsinnoissa Perun peli kehittyi peli peliltä. Lopulta joukkue selvitti tiensä päätapahtumaan mannerten välisten karsintojen kautta tiputettuaan Uuden-Seelannin. Suhteellisen nuoren joukkueen kärkipelaajia näissä kisoissa ovat maaliahne kapteeni Paolo Guerrero sekä vahva kahden suunnan keskikenttämies, Hollannin Eredevisiessa Feyenoordia edustava Renato Tapia.
Tanskan karsinnat sujuivat mallikkaasti. Lopulta Euroopan jatkokarsintojen kautta kisapaikkaan yltänyt joukkue esimerkiksi teurasti alkukarsinnoissa Puolan komeasti 4-0.
Kisakenraalissa Tanskan peli näytti melko hyvältä. Se kaatoi Meksikon lukemin 2-0. Vaikka tuo ottelu ei pelillisiä hienouksia tarjonnut, osoitti se Tanskan olevan valmis taistelemaan jatkopaikasta C-lohkossa.
Perun kisoihin valmistavat ottelut puhuvat niin ikään joukkueen puolesta. Viimeisimmissä otteluissa Saudi-Arabia kaatui numeroin 0-3 ja Ruotsia vastaan joukkue päätyi 0-0 tasapeliin.
Pelin ennakkoasetelma on jännittävä, sillä molemmat joukkueet taistelevat lohkon toisesta jatkopaikasta. Kyseessä on siis äärimmäisen merkityksellinen peli.
Tanskan pelityyliin kuuluvat agressiivisuus ja nopea kääntäminen. Maalille pyritään pelaamaan hyökkäyspäässä nopeasti ja terävästi. Vastustajan pieniin epäkohtiin pyritään iskemään. Tanskan selkeä heikkous on laitapuolustajien taso, joka ei vakuuta alkuunkaan.
Perun mahdollisuus piileekin juuri pallonhallinnan kautta saaduissa ylivoimatilanteissa, Tanskan mahdollisessa ylipelaamisessa ja suoraviivaisissa iskuissa maalille laitojen kautta. Joukkueella on tarvittava iskuvoima sekä riittävän laadukas ryhmä antamaan Tanskalle kyytiä ja tarraamaan itse kiinni jatkopaikkaan.
Jälleen MM-kisoille tyypilliseen tapaan mielenkiintoa löytyy!