ti 10.07. klo 21:00

-

Jalkapallon MM: Ranska – Belgia | Kisojen viihdyttävin ottelu?

Jalkapallon MM-kisojen välierät potkaistaan käyntiin mahdollisesti kisojen viihdyttävimmällä ottelulla katsojan näkökulmasta. Kaksi erittäin hyökkäyspainotteista joukkuetta kohtaavat, kun Ranska ja Belgia ottavat mittaa toisistaan Pietarissa.
Ranskan jatkopelit ovat olleet vakuuttavat. Neljännesvälierissä Les Bleus kaatoi Argentiinan Kylian Mbappen johdolla 4-3 lukemin ja tarjosivat läpi ottelun erittäin vaarallista ja tehokasta hyökkäyspeliä. Puolivälierissä kaatui Uruguay 2-0 miltei täydellisesti organisoidulla pelijärjestelmällä. Ranska ei tässä ottelussa maalipaikoilla mässäillyt, mutta hyödynsi tekopaikkansa todella tehokkaasti, ja keskikenttä- sekä puolustuspelaaminen oli ottelussa erittäin vakaalla mallilla.
Ranska on kisojen parhaita hyökkäysjoukkueita tulevan vastustajansa kanssa, mutta puolustus saattaa olla aika ajoin hyvinkin haavoittuvainen, varsinkin jos Samuel Umtiti päättää pistää show:n pystyyn. Antoine Griezmann, Olivier Giroud ja aiemmin mainittu Kylian Mbappe tuskin jäävät maaleitta ottelussa. Keskikentän moottorit Paul Pogba ja N’Golo Kante tukevat hyökkäyksiä erinomaisella tavalla tehden Ranskasta todella vaarallisen.
Blaise Matuidi saadaan takaisin Ranskan kokoonpanoon keltaisten korttien takia kärsityn pelikiellon jälkeen, ja mitä luultavimmin Didier Deschamps iskee hänet suoraan avauskokoonpanoon enemmän tai vähemmän tutulle pelipaikalleen vasemmalle laidalle. Muuten Ranskan avauskokoonpanon voidaan olettaa olevan täysin sama kuin Uruguayta vastaan.

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Belgian jatkopelit eivät ole olleet aivan yhtä vakuuttavat kuin Ranskalla. Neljännesvälierissä Japania vastaan ”Punaiset paholaiset” olivat 2-0 tappiolla aina ottelun viimeiselle 20 minuutille saakka, mutta kampesivat itsensä 3-2 voittoon hienolla taistelulla voittomaalin syntyessä 94. minuutilla Nacer Chadlin toimesta. Puolivälierässä Brasiliaa vastaan ensimmäinen puoliaika oli parasta jalkapalloa, jota Belgia on kisoissa esittänyt. Toinen puoliaika mentiin täysin Brasilian komennossa, mutta Belgia onnistui voittamaan ottelun loistavan ensimmäisen 45 minuutin esityksen ansiosta 2-1 lukemin.
Belgian hyökkäys on Romelu Lukakun, Eden Hazardin sekä Kevin De Bruynen johdolla uskomattoman vaarallinen ja iskukykyinen. Joukkueen vastahyökkäysvoimasta on saatu näyttöjä läpi kisojen, viimeisimpänä Brasilian puolustus revittiin kahtia. Belgia joutuu luultavasti luovuttamaan keskikentän hallinnan pääosin Ranskalle, mutta se ei missään nimessä tule peliä ratkaisemaan. Belgian puolustus saattaa olla ongelmissa Ranskan monipuolisen hyökkäysmateriaalin iskiessä, mutta Vincent Kompanyn johtamalla puolustuslinjalla löytyy potentiaalia Mbappen ja kumppanien pysäyttämiseen.
Thomas Meunier nappasi itselleen Brasiliaa vastaan toisen keltaisen kortin, joten häntä ei ottelussa nähdä. Hänet mitä luultavimmin paikkaa Yannick Carrasco, joka siirtyy vasemmalle ja Chadli tässä tapauksessa siirtyisi oikealle. Tätä muutosta lukuunottamatta Belgian kokoonpano tulee olemaan entisellä mallilla, ellei Roberto Martinez päätä taktisista syistä nostaa Dries Mertensiä avaukseen.
Ottelusta tulee erittäin tasainen ja maalirikas kahden viihdyttävän joukkueen vääntö. Vauhtia ja maalintekopaikkoja ei ottelusta tule puuttumaan. Ottelun lopputuloksen kannalta on erittäin vaikea kallistua kummankaan joukkueen puolelle ja on hyvinkin mahdollista, että ottelussa päädytään jatkoajalle.