to 21.06. klo 18:00

-

Jalkapallon MM: Ranska – Peru | Maaliverkot heiluu

Ranska ja Peru kohtaavat mielenkiintoisessa C-lohkon toisen kierroksen päättävässä kamppailussa Jekaterinburgissa. Ottelusta on odotettavissa vauhdikas ja maalirikas, kun varsinkin Perulle pisteet ottelusta merkitsisivät todella paljon.
Ranska voitti ensimmäisen ottelunsa Australiaa vastaan yllättävän nihkeästi 2-1. Kaikki maalit nähtiin toisella puoliajalla, kun molempien joukkueiden hyökkäyspelaaminen takkuili ensimmäisellä. Ranska sai kuitenkin pelin rullaamaan toisella puoliajalla ja veivätkin sen nimiinsä selvästi. Ranska saa olla jopa pettynyt siihen, että antoivat Australialle rankkarin, jonka ansiosta aussikippari Mile Jedinak sai nimensä maalintekijälistoille.
Ranskan joukkue on yksi kisojen kokonaisvaltaisimmista, kun joka pelipaikalle löytyy loistavia pelaajia ja joukkueen yhteispelaaminen toimii parhaimmillaan erinomaisesti. Keskikenttä pelaa loistavasti molempiin suuntiin, varsinkin N’Golo Kante jaksaa polkea kenttää päädystä päätyyn täyden 90 minuutin ajan, ja tasapainottaa täten joukkuetta erinomaisesti. Hyökkäystrio Kylian Mbappe, Antoine Griezmann sekä Ousmane Dembele tulevat eittämättä tässäkin ottelussa tekemään tuhojaan Perun huteraa puolustusta vastaan. Myös Ranskan puolustus on aika ajoin suuri kysymysmerkki, vaikka nimekäs onkin.
Peru hävisi avausottelunsa Tanskalle monen mielestä epäansaitusti 0-1. Kolme pistettä Tanskalle varmisti Perun epäonnistunut rangaistuspotku sekä maalivahti Kasper Schmeichelin loistavat torjunnat. Peru oli ottelussa huomattavasti Tanskaa parempi ja olisi ansainnut Saranskista mukaansa pisteitä. Perun jääminen nollille on vieläkin mysteeri, mutta ottelu varmasti toimi Perulle hyvänä muistutuksena siitä, että jos ei itse viimeistele paikoista niin yleensä vastustaja kuittaa.
Perun vahvuudet ovat ehdottomasti hyökkäyssuuntaan. Jefferson Farfan, Andre Carrillo sekä dopingista kärynnyt Paolo Guerrero ovat erittäin taitavia hyökkääjiä jotka osaavat viimeistellä pallon maaliin tarvittaessa. Varsinkin Guerrero toi viime ottelussa kentälle tultuaan Perun hyökkäykseen säpinää ja oli viimeistellä maalin jos toisenkin ja mitä luultavimmin tulee nousemaan avauskokoonpanoon tähän otteluun.
Ranska ei millään jää nollille Perua vastaan ja kunhan Peru ei koe ottelussa samanlaista epäonnea kuin Tanskaa vastaan, pitäisi Ranskan maaliverkon ainakin kerran heilahtaa.