su 29.07. klo 19:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Jalkapallon U19 EM-finaali: Italia – Portugali | Huippuottelu päättää kisat

Jalkapallon U19 EM-kisat huipentuvat sunnuntaina pelattavaan loppuotteluun Italian ja Portugalin välillä. Kummankaan joukkueen pääsyä finaaliin ei voidajoukkueen materiaalit huomioon ottaen pitää suurena yllätyksenä, vaikka Italia kaatoikin Ranskan semifinalissa vastoin monien, mukaan lukien bookkereiden odotuksia.
Italia ja Portugali kohtasivat toisensa jo kertaalleen alkulohkossa jolloin Italia oli parempi 3-2 numeroin. Portugalin aikaisesta punaisesta kortista huolimatta se pystyi luomaan maalipaikkoja ja hallitsemaan pelin kulkua niin kuin olisivat pelanneet täysmiehityksellä. Portugali olisi ehdottomasti vienyt ottelun nimiinsä 11 pelaajalla.
Vaikka Italia loppuottelussa nähdäänkin, ei se ole missään vaiheessa turnausta vakuuttanut täysin pelillisesti. Portugali-ottelun lisäksi vaikeat kamppailut Suomea ja Norjaa vastaan kertovat joukkueen epätasaisuudesta, vaikka materiaalia joukkueesta löytyisi aina mestaruuteen saakka.
Semifinaalissa Italian nuorukaiset kaatoivat jo Ranskan, joka oli jo ehditty nostaa kisojen ennakkosuosiksi. Ottelu oli lopputuloksesta huolimatta Italialta epävarma, ja maalit syntyivätkin Ranskan puolustuspään virheistä. Hattua pitää kuitenkin nostaa Italian puolustukselle, joka sinnitteli ilmiömäisesti aina viimeiselle minuutille saakka.
Italian joukkueesta täytyy nostaa esille yksi kisojen ehdottomista huippulupauksista, Serie A:ssa pelaavaa hyökkääjä Moise Kean, sekä vahva kolossihyökkääjä Gianluca Scamacca. Tämä kaksikko tullaan luultavasti näkemään finaalissa tuottamassa Portugalin puolustukselle päänvaivaa.
Portugali on läpi turnauksen esiintynyt vahvasti omien vahvuuksiensa nojalla. Italia-tappion lisäksi Portugali pelasi kolme ottelua huikealla maalierolla 11-1. Viimeisempänä Portugalin jyrän alle jäi semifinaalissa Ukraina selvin 5-0 numeroin, Portugali pelasi täydellisen ottelun kaikin tavoin.
Portugalin pelitapa on erittäin tuhoisa ja vaikeasti puolustettava. Portugalin taitavat keskikenttäpelaajat sahaavat keskikentän halkin nopeilla yhden kosketuksen syötöillä, jonka jälkeen pallo toimitetaan tehokkaasti viimeisteleville hyökkääjille. Joukkueesta täytyy nostaa esille keskikentän moottori West Hamin-organisaatiossa palloileva Domingos Quina, joka on eittämättä ollut kisojen paras keskikenttäpelaaja.
Portugali lähtee otteluun kantaen ehdotonta ennakkosuosikin viittaa. Italian pelissä on läpi turnauksen ollut havaittavissa epävarmuutta, Portugalilla tätä ongelmaa ei ole ollut. Ainut osa-alue missä näemme mahdollisesti Italian olevan Portugalia edellä on maalivahtipeli. Alessandro Plizzari on varmasti kisojen kovin lupaavin kassari, mutta Portugalin Diogo Costa pystyy hyvänä päivänä yltämään lähes samalle tasolle Plizarin kanssa.
Portugali jatkaa vahvaa tekemistään sekä tehokasta maalintekoa ja juhlii sen myötä 90 minuutin jälkeen Euroopan-mestaruutta.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ