KHL su 28.11. klo 16:00

Jokerit - Lokomotiv Jaroslavl

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Nappaako Jokerit nopean revanssin Lokomotiv Jaroslavlista?

Jokereiden haastava viikko huipentuu sunnuntai-illan huippuotteluun Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. Jokerit saa heti mahdollisuuden revanssiin kotikentällään, sillä helsinkiläiset vierailivat Jaroslavlissa aiemmin tällä viikolla tuloksenaan 1–2-jatkoaikatappio isäntäjoukkue Lokomotiville. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio niskassaan, sillä Jokerit taipui kotonaan Moskovan TsSKA:lle jatkoajalla 2–3-lukemin, kun taas Lokomotiv taipui Traktor Tsheljabinskin käsittelyssä niin ikään jatkoajan päätteeksi 1–2-lukemin.

Jokerit on tällä viikolla esittänyt pääosin hyviä otteita, mutta erityisesti hyökkäyspäässä joukkueelta vaaditaan paljon enemmän tehokkuutta. TsSKA- ja Lokomotiv-otteluissa Jokerit onnistui maalinteossa yhteensä vain kolmesti ja helsinkiläiset antoivat vastustajiensa hallita pelin tempoa aivan liikaa. Tulevassa Lokomotiv-kohtaamisessa helsinkiläisiltä vaaditaan aktiivisuutta kiekollisenpelin suhteen sekä parempaa oman alueen puolustuspeliä. Anders Lindbäck on kuitenkin torjunut viime aikoina Jokereiden maalilla pääosin vakuuttavasti, mikä on helsinkiläisten kannalta äärimmäisen tärkeä asia.

Lokomotiv kaatoi Jokerit, mutta hirveästi helsinkiläisiä parempi joukkueen ei voi sanoa olleen. Myös Lokomotiv sortui useisiin virheisiin omalla puolustusalueelllaan ja vain Jokereiden heikko viimeistely piti helsinkiläisten maalimäärän vain yhdessä. Isossa kuvassa Lokomotiv on ollut parempi kotonaan kuin vieraskaukalossa, joten täysin identtistä ottelua ei kannata lähteä ennakoimaan. Viime kausina Jokerit on vahvempi kotikaukaolssaan Lokomotivia vastaan, kun peilataan helsinkiläisten suorituksia vieraskaukalossa nähtyihin esityksiin.

Jokerit on taipunut kahdessa edellisessä ottelussaan jatkoajalla. Paremmalla viimeistelyllä nämä kaksi kovatasoista kamppailua olisivat olleet helsinkiläisten kannalta täysin voitettavissa. Ajoittainen epäonni ja huolimattomuus Jokereiden tasoisella ryhmällä tulee päätökseensä ennemmin tai myöhemmin. Tässä valossa pelivalinnaksi nostetaan Jokereiden kotivoitto (1X2).