Liiga ke 19.01. klo 18:30

JYP - HPK

Millainen JYP nähdään pitkän tauon jälkeen?

Keskiviikon ainoassa ottelussa JYP isännöi HPK:ta. Lähtökohdat taistoon on erittäin mielenkiintoiset, sillä vastakkain on kaksi hyvin erilaista joukkuetta. HPK:n matsit on usein selvästi hallitumpia ja yleensä minimaaliset marginaalit ratkaisee voittajan. JYPin matseissa puolestaan tehdään ensin ja ajatellaan myöhemmin. Paikkoja aukeaa kuin liukuhihnalta ja maaleilla mässäillään. Ennakkosuosikista ei ole kahta sanaa, mutta olisiko tässä isäntien paikka yllättää?

JYP sai alkuviikosta lisää huonoja uutisia, kun superlupaus Brad Lambert päätti jatkaa kautta muissa maisemissa. Vaikka kautta on vielä yli kolmannes jäljellä, on JYPin ainoa tavoite enää pysytellä poissa jumbosijalta. Keskiviikon taisto on JYPille vasta ensimmäinen tämän vuoden puolella, joten pelikunnosta on vaikea sanoa mitään. Tuntuma voi olla alkuun hieman hakusessa, mutta pitkä tauko ei varmastikaan tee pahaa. JYPillä ei ole ollut oikeastaan muuta kuin ongelmakohtia, joten tauolla on ollut aikaa pohtia ratkaisuja.

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISĂ„Ă„

HPK puolestaan käy kovaa taistoa pudotuspelipaikasta ja ero usean joukkueen välillä on vain muutama piste. HPK:n kova vire on odotetusti ollut hieman taantumaan päin, vaikka mistään romahduksesta ei ole kyse. Vahvasti puolustuspainotteinen pelityyli harvoin tarjoaa murskaavia esityksiä, mutta tasaisten vääntöjen kautta pisteitä kertyy hyvällä tahdilla. HPK:n materiaali ei myöskään kuulu kärkipäähän, joka osittain antaa maalivahtipelille valtavan vastuun. Neljä viimeisintä ottelua on tuonut seitsemän pistettä, mutta jokaisella kerralla laukaukset ja maaliodottamat on kääntynyt vastustajalle. Kolme kyseisistä vastustajista tosin on tällä hetkellä kuuden parhaan joukossa.

JYPin kohdalla pelaamattomuus asettaa kysymysmerkkejä, mutta sen ensisijainen tavoite on saada vahva esitys puolustussuuntaan, joka ei HPK:n vähämaalisuuden huomioitaessa kuulosta mahdottomalta. Jos JYP saa tauon hyödynnettyä ja tuoreet jalat hyvin liikkeelle, voi HPK jäädä taas maalipaikkojen osalta alakynteen. Vetojen osalta JYPin venyminen vähintään pisteille on ehdottomasti kokeilun arvoinen.

10 euroa pelirahaa