Liiga la 12.03. klo 17:00

JYP - Ilves

Jyväskylässä verkot heiluu!

Jos haluat nähdä maaleja, on JYPin ja Ilveksen välinen ottelu juuri sinua varten. Liigassa on runsasmaalisempaa parivaljakkoa vaikea löytää ja jo kertoimista huomaa, että maaleja on odotettavissa. Ilves on vieraissakin valtava suosikki ja nyt vielä lepoetu tarjoaa sille loistavan paikan hypätä kuskiksi heti alusta lähtien. JYP pystyy iskemään Ilveksen alakertaa jääviin aukkoihin, mutta puolustuspelin kannalta odotukset on minimissä.

JYP on edelleen ainoa joukkue, jota vastaan on tehty yli 200 maalia. Vaikka sen alakerta on mitä on, pystyy se hyökkäyspäässä tekemään ajoittain ihan kelvollista jälkeä ja sen sai myös perjantaina kokea KooKoo. JYP kävi ryöstöretkellä lukemin 5-3, mutta voiton lisäksi matkaan lähti väsyneet jalat, joilla Ilvestä vastaan on vaikea kestää kyydissä. Helmikuussa JYP onnistui suureksi yllätykseksi nollaamaan Ilveksen varsinaisella peliajalla, mutta samanlaista ihmettä ei ole tänään luvassa.

PELAA TĂ„STĂ„

Ilves sinnittelee sarjataulukon kärjessä ja JYPin pitäisi olla pelkkä suupala matkalla kohti runkosarjan voittoa. Sarjan eniten maaleja tehnyt hyökkäys on ollut jälleen tällä viikolla liekeissä, kun ensin Lukko kaatui lukemin 4-3 ja perään SaiPaa vastaan voitto tuli lukemin 5-4. Päästettyjen maalien osalta Ilves kuuluu jopa sarjan häntäpäähän, mutta armoton tykitys hyökkäyspäässä paikkaa puolustuksen virheitä. Jos Ilves lähtee takki auki, voi JYP päästä yllättämään, mutta vastaavasti vahvan alun avulla matsi voi olla nopeasti ohi.

Vetojen osalta lähdetään metsästämään ottelulle vauhdikasta alkua ja tarrataan kiinni ensimmäisen erän overiin. Ottelun maaliodottama on erittäin korkealla ja tuoreilla jaloilla Ilveksellä on saumat laittaa myllytys käyntiin heti alussa. Lapulle otetaan yli 1,5 maalia ensimmäiseen erään. Vaikka asetelma on varsin yksipuolinen, on myös JYPillä mahdollisuus loistaa hyökkäyspäässä.