Olympialaiset / Peking 2022 la 12.02. klo 06:10

Kanada - USA

Pohjoisamerikkalainen herruustaistelu tarjolla aamutuimaan Pekingistä! USA ja Kanada mättävät maaleja

USA aloitti turnauksensa huippuvakuuttavalla 8–0-voitolla Kiinasta. Kanadan miehistö on kokeneempi, mutta missaan tapauksessa sille ei taitavaa yliopistonippua vastaan helppoja pisteitä ole tarjolla. Vaahteralehtipaidat napsivat ensimmäisessä niin ikään melko suvereenin voiton ja joukkue näytti heti avauskamppailussa epäilijöille, että syvyyttä piisaa.

Yhdysvallat oli David Quinnin johdolla valmis tähän turnaukseen ja vauhtiin päästyään joukkue ei meinannut millään saada Kiinaa vastaan tarpeekseen. Ottelun kruunasi hieno kolmas erä, jossa USA latoi limpun peräti neljästi kisaisäntien Jeremy Smithin ohitse. Claude Julienin Kanada puolestaan latasi heti Saksa-ottelun avauserän 11 ensimmäisen minuutin aikana kolme maalia ja peli oli taputeltu.

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Kanadan ykköskentällinen, jossa pelaavat Josh Ho-Sang, NHL-veteraani Eric Staal sekä huippulupaus Mason McTavish vaelteli vielä Pekingin kisa-avauksessa varjojen mailla. Staal sai ylivoimalla kakkossyötön, mutta muilta osin kentällinen jäi toistaiseksi kiikareille. Sen sijaan joukkueen kolmos ja neloskentät pääsivät välittömästi vahvasti pisteille ja Kanada osoitti, että sen joukkueessa on yllättävänkin paljon syvyyttä.

USA:n syömähammas oli puolestaan kolmoskentällinen, jossa viilettävät Sean Farrell, Ben Meyers sekä Noah Cates. Yliopistokolmikko latasi kehiin yhteensä yhdeksän tehopistettä. Toki Farrellin osuus kahdella tämän kahdella täysosumalla ja kolmella syöttöpisteellä oli merkittävä. Yhdysvalloillakin jokainen ketjukoostumus pääsi kuitenkin avauksessa pisteille, eikä Kanadalle ole helppoa ottelua luvassa.

Vauhtia tuskin perinteikkäästä kohtaamisesta puuttuu. Vaikka joukkueissa on paljon Euroopassa pelaavia pelaajia, on sekä Quinnin että Julienin joukkojen pelaamisessa todella vahva pohjoisamerikkalainen mauste. Runsasmaaliselta ottelulta tuskin vältytään lauantaiaamun kohtaamisessa, joten pelivalinnaksi otetaan, että osumia syntyy vähintään kuusi (yli 5,5).

10 euroa pelirahaa