Liiga la 16.10. klo 17:00

Kärpät - HPK

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Kärpät ja HPK kohtaavat toisena päivänä peräkkäin! Kuittaako isäntä taas voiton, vai haiseeko revanssi?

Kärppien valmennus tarjoili jälleen melko raikkaasti uusittua ilmettä perjantaina, kun se lähetti ensimmäisessä HPK-ottelussa useampia ykköskorin miehiä haistelemaan popcornia tehden tilaa tulevaisuuden lupauksille. Lopulta Kärpät lunastikin voiton nälkäisellä ilmeellään, vaikka vierailija pääsikin lähentelemään lopussa. Pallokerholla on revanssimahdollisuus heti lauantaina, mutta raikkaita Kärppien nimimiehiä vastaan saattaa tulla vaikea iltapuhde.

Moni oululaisseuran kannattaja luultavasti hieraisi silmiään jälleen kerran, kun Lauri Mikkola pyöräytti perjantaisen HPK-kamppailun ketjukoostumukset kasaan. Esimerkiksi Mika Pyörälä, Casey Wellman sekä Troy Bourke olivat huilivuorossa, kun junioriosasto sai runsaasti vastuuta. 4–3-kotivoittoon päättyneessä vaiherikkaassa kamppailussa isännillä oli onnistujia varsin laajalla rintamalla, joten kierrätystä voi kutsua jälleen kerran onnistuneeksi.

Nähtäväksi jää, jatkaako Kärpät jälleen toisena perättäisenä pelipäivänä samalla kokoonpanolla, kuten se viime viikonloppuna HIFK-ottelusta TPS-kamppailuun siirryttäessä teki. Toisaalta nyt tuoreiden jalkojen tuominen kentälle saattaisi luoda selkeämpää etua, sillä HPK:n materiaalia ei voi pitää leveydeltään ja laadultaan isäntien tasoisena.

HPK on esiintynyt Jarno Pikkaraisen alaisuudessa ennakkoluulottomasti, mutta perjantaina se joutui ensimmäistä kertaa uuden valmennuksensa kanssa ajoittain pahaankin pesukoneeseen. Joukkue sai omat maalipaikkansa ja oli hyökkäyspäässä aktiivinen, mutta Kärppien laadukas venäläismaalivahti Stanislav Galimov nollasi jälleen kerran vastustajan kassarin tai tässä tapauksessa molemmat Kerho-torjujat vieraiden vaihdettua välissä maalivahtia. 33-vuotias konkarivahti on torjunut tällä kaudella kiekkoja kovalla prosentilla 92,86% – myös päästettyjen osumien keskiarvo on erinomaisella tasolla (1,90).

Lauantaille pelivalinnaksi nostetaan kotivoitto (1X2). Kärpät oli maalipaikoissaan tehokas perjantaina ja se riitti voittoon. Toisaalta oululaiset pystyvät vielä nostamaan tasoaan oman alueen puolustuspelaamisessa sekä olemaan kiekon kanssa huolellisempia. Isännillä on kuitenkin potentiaalia saada jalkeille selvästi tuoreempi kokoonpano, mikä painaa niin ikään vaakakupissa.