Liiga to 28.03. klo 18:30

Kärpät - Jukurit

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Kärppien ylivoima käsittämätöntä! Napsahtaako Olli Jokisen miehistön selkäranka lopullisesti Raksilassa?

Jukurit löysi maalijyvänsä tiistaina Mikkelissä, mutta onnistumiset saattoivat tulla liian myöhään. Ärsytetty Kärpät ei ole Raksilassa helppo pala ja isossa kuvassa tehottomuus on vaivannut Jukureita läpi sarjan. Isäntä laittaa kiekon reppuun lähes jokaisella ylivoimallaan ja on selvästi vieraita tehokkaampi myös tasakentällisin.

*Tsekkaa ohjeet vihjeen lopusta ja nappaa 25€ ilmaisveto.

Kärpät oli kovassa mankelissa Mikkelissä, eikä edes supertehokas ylivoima pelastanut sitä tiistaina. Kotiottelussa tarina voi olla toisenlainen, sillä erityisesti Raksilassa Kärpät on lapioinut kiekkoja sisään hirvittävällä prosentilla maalipaikoistaan. Tunnelma joukkueiden välillä kävi jo tiistaina melkoisen lämpimänä läpi ottelun, joten runsasjäähyinen kamppailu ei yllättäisi. Isäntä on ollut erikoistilanteissa täysin suvereeni.

Kun katsotaan koko sarjan otannalla, Kärpät on tarvinnut ylivoimamaalin tekemiseen ainoastaan kaksi minuuttia ja 20 sekuntia. Joukkueen ylivoimatehokkuus (57,14%) on täysin omassa luokassaan kaikista pudotuspelijoukkueista. Vastaavasti Jukurit on tarvinnut yli kymmenen ja puoli minuuttia yhden ylivoimaosuman tekemiseen, tehnyt niitä kaksi ja kumpikaan ei ollut erityisen merkittävä – toinen syntyi vieläpä kahden miehen ylivoimalla. Tasakentällisin Kärpät on tarvinnut aikaa maalintekoon noin seitsemän minuuttia Jukureita vähemmän.

Oulun Kärpät

@OulunKarpatFi
TEEEMUUUU TURUNEEEN 🔥🔥

🚨 3-2 || 35:29

#Kärpät #Liiga

Jukurien voittomaali edellisessä ottelussa syntyi Niclas Westerholmin suosiollisella avustuksella. Ensimmäistä kunnollista pudotuspelikevättään pelaava kassari pööpöili rännikiekkoon seuraamatta sitä lainkaan. Kärpät-vahti katseli lamppuihin, kumi pomppasi suoraan maalin eteen ja Jesper Piitulainen ei metristä tyhjänä ammottaneeseen nyyttiin erehtynyt. Ottelun lopussa Jukurit sai vielä onnistumiset tyhjiin ja ylivoimalla Patrik Puistolan täydentäessä hattutemppunsa. Ketsuppipullo on raollaan, mutta tällä kertaa sen aukeaminen tapahtui liian myöhään.

Kärpät vaihtaa maalivahtia kotiotteluunsa, kun erinomaisesti molemmissa Raksilassa pelatuissa otteluissa esiintynyt Tomi Karhunen saa torjuntavastuun. Kärppien kärkikori on huippuiskussa ja sillä on kolme vahvasti toimivaa hyökkäyskoostumusta. Ainoa pieni kysymysmerkki on kakkosketju, jota ovat vuorollaan johtaneet Peter Tiivola sekä Connor Bunnaman. Jukurit ei vieläkään yllä tehokkuudessa tasakentällisin – ylivoimasta puhumattakaan – edes lähelle isäntien tasoa, mikä ratkaissee voiton torstaina. Pelivalinnaksi otetaan kotivoitto (1X2).