la 06.04. klo 17:00

Kärpät - Pelicans

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Pelicans tulisesti välieriin! Kääntyykö momentum Raksilassa Kärpille, joka pelaa maailmanluokan ylivoimaa?

Pelicans oli perjantaina parempi ja nappasi ansaitusti 2–1-voiton Kärppiä vastaan, mutta lauantaina tarina voi olla toinen. Oululaiset jäähyilivät avauskamppailussa enemmän, minkä ansiosta Pelicans pääsi ottelun toisessa erässä selvästi paremmin kiinni kiekkoon ja sai luotua pitkiä hyökkäysalueen paineita. Lopulta lahtelaisten tasoitusmaali syntyi ylivoimalla ja erikoistilanteet menivät siten tasan – myös Kärpät pääsi tulivoimaista erikoistilannetaituruuttansa väläyttämään.

*Tsekkaa tästä huhtikuun 2024 kuumimmat vedonlyöntibonukset!

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

Sarja on ympäripyöreä. Joukkueet ovat todella tasaiset, mutta avausottelun voitto ja kotiedun säilyttäminen on Pelicansille tärkeää. Jukureita vastaan neljännesvälierissä Kärpät oli nimenomaan kotiotteluissaan erinomainen ja äärimmäisen tehokas. Vielä perjantaina Pelicans pystyi kohtuullisesti pitämään oululaisten kärkiyksilöt tasakentällisin kiikareilla, mutta kuparisen rikkoutumisesta on isoja viitteitä Oulun kamppailun alla.

On huomionarvoista, että Tommi Niemelä pyrki selvästi peluuttamaan Kärppien ykköstä vastaan Nate Schnarrin johtaman kärkivitjan sijasta neloskenttäänsä. Antti Tyrväisen ketjussa hyökkäävät myös Jonas Enlund sekä Juhamatti Aaltonen, joten kokemusta riittää, jalkaa ei niinkään. Erityisesti jälkimmäisenä mainitun motivaatio puolustussuuntaan vaikutti olemattomalta, vaikka hyökkäyspäässä pari väläytystä kymmenen vuotta sitten nimenomaan Kärpille mestaruuden ratkoneelta pelaajalta nähtiin.

Liiga

@smliiga
🚨 Playoffs-kevään kuumin ylivoima! 🔥

Joonas Kemppainen ohjaa taidokkaasti @OulunKarpatFi:n johtoon. 👏

📺 @MTVUrheilu | #Liiga #Kärpät

Kaikesta huokuu, että joukkueet ovat erittäin tasaisia. Maalivahtipelaamisessa Kärpät-maskissa edelleen pelannut Niklas Kokko veti entisestä seurastaan pidemmän korren ja mukaan mahtui pari huippupelastusta kolmannessa erässä johtoasemassa. Tomi Karhunen pelasi niin ikään hyvän ottelun, eikä Kärpät niukasta tappiostaan maalivahtia voi syyttää. Lauantain ottelussa on kiinnostavaa nähdä, millaisen vastaanoton Kokko entisessä kotihallissaan saa, kun vastaan luistelee suurella todennäköisyydellä alkukauden aisapari Niclas Westerholm. Veskariosasto menee kaikesta huolimatta tilastollisesti niin tasan, että eroja on haettava muualta.

On odotettavissa, että jäähymäärä hieman tasoittuu sarjan edetessä. Pelicans oli kurinalainen ja jäähyttömyydessään sitkeä perjantaina, mutta jäähyt kuuluvat peliin ja niitä tulee väkisin jatkossa enemmän myös lahtelaisille. Kärpät on neljän parhaan joukossa olevista ryhmistä ylivoimaisesti paras erikoistilannejoukkue – muut eivät pääse edes lähelle. Jukurit-sarjassa Kärpät pystyi pysymään kotikaukalossa hyvin kiekossa ja vyöryttämään virtausta Jukurien päähän saaden myös mukavasti painetta hyökkäysalueen kiekonriistoista. Lauantaina on oululaisten etsikkoaika lyödä puntit tasoihin ja pelivalinnaksi otetaan lopullinen kotivoitto.

*Tsekkaa tästä huhtikuun 2024 kuumimmat vedonlyöntibonukset!