Käsipallon EM 2022 su 30.01. klo 19:00

Ruotsi - Espanja

Voitolliset käsipallokisat finaaliin!

Uhmapelaajat ovat olleet käsipallon EM-kisoissa tiiviisti mukana. Tipsipuoli on mennyt kisoissa varsin hienosti, sillä ennen finaalia on annettu yksitoista tipsiä, joista osumia on kertynyt yhdeksän. Riippumatta sunnuntaisen finaalibetsin tuloksesta kisat tulevat jäämään reilusti voitollisiksi, sillä tähän mennessä vihjeitä ja panostusta seuraamalla olisi panostuksille saatu reilu puolet voittoa. Elämä Uhmapelaajana on joskus aika mukavaa!

Espanja oli ottelun alun ottavana osapuolena välierämatsissa Tanskaa vastaan. Spanskit menivät ottelussa johtoon ensimmäistä kertaa vasta 41. minuutilla, ja pitivät lopun mukavasti. Tanska on ollut Espanjalle loppupeleissä hankala vastus, mutta esitys perjantaina oli sitkeä ja joukkueen alakerta toimi hienosti.

Ruotsi oli Ranskaa vastaan ottelun alussa lirissä, ja ranskalaiset menivät jo 5-1 johtoon. Puoliajalla Ruotsi johti jo kolmella maalilla, ja piti niukasti puolustuksensa kanssa tuskailleen vastuksen maalin erolla takana. Maalivahti Andreas Palicka esitti useita hienoja torjuntoja, ja teki myös historiaa heittämällä ottelussa kolme maalia.

Finaali on ennalta tasainen, eikä mitään kauheaa riehumistakaan ole odotettavissa. Alkulohkossa joukkueet innostuivat läimimään peräti 60 maalia keskinäisessä ottelussa, mutta nyt maaliodottama on alempi. Kisojen viimeinen veto lähteekin maaliluvuista. Espanjan ottelut ovat olleet suhteellisen vähämaalisia, eikä Ruotsikaan lähtökohtaisesti ole välierän monsterilukuihin normaalisti kallellaan. Ottelun tärkeys saattaa myös laskea tempoa, ja vetona otetaan korkeintaan 55 maalin näkeminen. Tähän päättyvät hienot kisat – fokus siirtyy yhä voimakkaammin Pekingin olympialaisiin.