UHMAPELAAJAT pe 15.10. klo 09:43

Ralli - Katalonian MM-ralli

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Hyundai vahvoilla Kataloniassa!

Katalonian ralli alkaa torstaina shakedownilla ja perjantaista alkaen paiskotaan kolme päivää asfaltilla tiukassa tahdissa. Katalonia oli 2010-luvulla ainoa ralli, jossa ajettiin sekä asfaltilla että soralla – tällä kertaa kaikki erikoiskokeet ovat kuitenkin asfalttia. Tiet Saloun ympäristössä ovat nopeita, ja hyvällä säällä kisa on vauhdikas. Olosuhteet ovat paikoitellen ratamaisia, joten vauhti on hurjaa.

Toyota on varmistanut tälle kaudelle jo henkilökohtaisen mestaruuden – mestarin nimi on joko Sébastien Ogier tai Elfyn Evans. Kalle Rovanperän selkä on ajokunnossa, ja mies itse on innoissaan asfalttipätkien ajamisesta. Myös merkkimestaruus on lähellä Toyotalla, mutta Suomen rallissa menestynyt Hyundai yrittää vielä siirtää merkkimestaruuden ratkaisun kauden päätöskisaan Monzaan.

Hyundai oli vahvoilla edellisessä asfalttirallissa Belgiassa, missä Thierry Neuville otti voiton kotiin. Isossa kuvassa näyttäisi siltä, että Hyundai on selättänyt suurimmat vaikeutensa, ja pystyy loppukaudesta jälleen haastamaan Toyotan kunnolla.

Neuville voitti Kataloniassa vuonna 2019, eikä tempun uusiminen tällä kertaa olisi mikään ihme. Toyotalla voidaan tiukan paikan tullen olla jopa tyytyväisiä, jos pisteitä kerätään sen verran, että merkkimestaruus varmistuu. Vetoihin otetaan Neuvillen sijoittumista kahden joukkoon – uhmakkaimmat läimäisevät toki suoraa voittoa!