MM-karsinnat 2022 ti 12.10. klo 17:00

Kazakstan - Suomi

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Suomelta taas yksi puolustaja sivuun! Onnistuuko Huuhkajat pakkoraossa repaleisella alakerralla?

Huuhkajat hävisi Olympiastadionilla Ukrainalle, mikä tietää ehdotonta pakkovoittoa Kazakstania vastaan. Suomi voitti edellisellä maaottelujaksolla joukkueiden keskinäisen kohtaamisen Helsingissä, mikä antaa takuulla uskoa myös vierasnurmelle. Isäntä ei vakuuttanut Bosnia-Hertsegovinaa vastaan omassa ottelussaan lauantaina ja sen hyökkäyspelaamista ei käytännössä ollut. Onko nyt niin, että Kazakstanin kovimmat temput on nähty?

Kazakstan on saalistanut MM-karsinnoissa kolme pistettään, kun se on pelannut Ukrainaa vastaan peräti kaksi tasapeliä – edellisottelunsa vastustajalta Bosnia-Hertsegovinaltakin joukkue on kertaalleen napannut pisteen. Lauantaina kentällä oli kuitenkin vain yksi joukkue, eikä Kazakstan saanut luotua missään vaiheessa vaaraa bosnialaisille ja pisteet matkasivat vieraiden mukaan 0–2-lopputuloksella. Ottelusta jäi sellainen tuntuma, että isäntien takki alkaa olla jokseenkin tyhjä.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TĂ„STĂ„

Jos oli Kazakstanin esitys heikolla tasolla, ei Suomikaan varsinaisesti häikäissyt. Pelaamisessa oli hyviä asioita, mutta viiden puolustajan alakerran pahat perusvirheet jäivät päällimmäisenä mieleen. Markku Kanervan ratkaisu on sinänsä ymmärrettävä – kovimpia joukkueita vastaan valitaan taktillisesti puolustavampi lähtökulma. Lauantaina erityisesti ensimmäisellä puoliajalla kaikki oli vain vähän rempallaan, etäisyyksistä, tukipelaamisesta ja laukausten peittämisestä lähtien.

Nähtäväksi jää, jatkaako Suomi viiden alakerralla pelaamista. Laitapuolustaja Nikolai Alhon loukkaantuminenkin saattaa muuttaa tilannetta, koska laatupelaajia ei ole liikaa. Jo Huuhkajien 1–2-tappioon Ukraina-ottelussa alakerrassa oli epävarmuutta, kun tuttuja miehiä on telakalla. Yhtenäisyys on kaiken perusta tässä puolustuspelitavassa – toimivaan ja pidempään yhdessä operoineeseen viiden alakertaan voi tutustua esimerkiksi katsomalla Thomas Tuchelin Chelsean pelejä.

Alhon lisäksi alakerrasta puuttuvat Jere Uronen sekä ensi kaudeksi Karlsruherin riveihin siirtyvä HJK-kapteeni Daniel O’Shaughnessy. Lisäksi Kanervan luottopelaaja Tim Sparv, jonka roolia puolustussuuntaan ei voi liikaa korostaa, on sivussa. Poissaolot näkyivät Ukrainaa vastaan liikaa, mutta Kazakstanin pitäisi olla hieman kevyempi vastustaja ainakin hyökkäyssuuntaan.

Isännillä on muutama erinomainen yksilö, joilla on potentiaalia yllättää repaleinen Suomen puolustus, vaikka lähtökohtaisesti Huuhkajat onkin selvähkö ennakkosuosikki. Pakkorako alkaa vierailla olla, sillä pistemenetyksillä jatkokarsintapaikka karkaisi jo turhan kauas. Pelivalinnaksi nostetaan, että molemmat joukkueet onnistuvat maalinteossa (BTS).