Grand Slam ti 24.01. klo 05:40

Hatšanov - Korda

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tätä pelaajaa Medvedev vertasi Djokoviciin! Onko Nick Kyrgiosin nemesis myös AO-sensaation turmio?

Itsensä finalistikandidaattien joukkoon vahvasti jo tässä vaiheessa ilmoittaneella Sebastian Kordalla on onnistunut tähän saakka käytännössä kaikki. Kaikilla vähänkään ATP-kiertuetta viime kaudella seuranneilla on kuitenkin mielikuva ailahtelevasta yhdysvaltalaisesta eikä se ole lainkaan väärä. Vaikka Korda pelaa uransa upeinta tennistä ja turnausta, on puolivälierissä edessä iso haaste nimeltään Karen Hatšanov.

Hatšanov on viime vuosina väläytellyt taitojaan, mutta ennen muuta suurinta vahvuuttaan. Mies on äärimmäisen tasainen takarajan läheisyydessä ja etenkin pitkissä palloralleissa. Moni muistaa, kuinka Nick Kyrgios jäi US Openin välieristä viime syksynä rannalle, kun see a ball, hit a ball -maineensa vangiksi joutunut 26-vuotias antoi pallolle vielä laadukkaamin kyytiä.

Kordalla on taito ampua palloon hurjasti vauhtia eleettömän teknisillä suorituksilla ja esimerkiksi Daniil Medvedev vertasi yhdysvaltalaista hiljattain Novak Djokoviciin, kun oli hävinnyt tälle suoraan kolmessa erässä hieman aiemmin. Kova vertaus, mutta pelaajien laatustandardeissa on ainakin valtava ero. Korda on pelannut tässä turnauksessa hämmästyttävän hyvin, koska ei todellakaan ole suorittajana tasaisimmasta päästä. Nähdäänkö puolivälierässä kallis notkahdus?

#AusOpen

@AustralianOpen
All the feels (around the net) 🤩

🇺🇸 Sebastian Korda • @wwos@espn@eurosport@wowowtennis#AusOpen#AO2023

Hatšanov pääsi suhteellisen helpolla kolmannella kierroksella Frances Tiafoeta vastaan ja takoi käsittämättömästi kaksi lumierää ja 3–0-voiton tauluun neljännesvälierässä Yoshihito Nishiokaa vastaan. Korda puolestaan joutui lopulta todella tiukille ja eteni vasta viidennen eli ratkaisevan erän katkaisupelissä jatkoon.

Miehet ovat kohdanneet ainoastaan kertaalleen paras viidestä -formaatilla ja tuolloin Hatšanov eteni Wimbledonin puolivälieriin 2021. Kauttaaltaan keskinäiset kohtaamiset ovat olleet varsinaisia titaanien taisteluita, mutta tällä kertaa Uhmapelaajat pitää parhaana valintana maailmanlistan sijalla 20 majailevan Hatšanovin voittoa. Korda on ollut valovoimainen, mutta kovaa ja tasaisesti toimittava vastustaja ei ole helppo pala.