KHL ke 28.11. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

KHL: Dinamo Minsk – Jokerit | Piristääkö Vesalaisen debyytti Jokerit takaisin voittokantaan?

Mielenkiintoa suomalaisittain on tarjolla jälleen keskiviikon KHL-kierroksella, kun Jokerit vierailee Minskin Dinamon kotiluolassa. Isäntien kausi on sujunut jopa odotettua huonommin. Jokereille edelliset ottelut ovat olleet vaikeita, mutta mitä uutta joukkueen pelaamiseen tuo Kristian Vesalainen?

Vesalainen tuo lääkettä Jokerien orastavaan maalinteko-ongelmaan sekä loukkaantumissumaan

Winnipeg Jetsin organisaatiosta Jokereihin siirtyneen Vesalaisen pelilupa-asiat eivät olleet vielä maanantain ottelussa Moskovassa kunnossa, mutta Minskissä 19-vuotias hyökkääjä nähdään tositoimissa. Loistavalla laukauksella varustettu laituri tuo takuulla lisää Jokerien ylivoimapelaamiseen, kun poissa ovat Peter Regin sekä Nicklas Jensen. Erityisesti Jensenin loukkaantumisen jälkeen ylivoima ei ole toiminut totuttuun tapaan. Vesalaisella on paljon samoja ominaisuuksia kuin Jokerien tanskalaistähdellä.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

150% talletusbonus – todella helppo kierrätys!

Jokerit-hyökkääjistä sivussa on myös Marko Anttila, joka on ollut suuri palanen Jokerien alivoimapelaamista, joka ei sekään ole toiminut miehen poisjäännin jälkeen samalla tasolla mitä aiemmin kuluvalla sesongilla on nähty.
Alivoiman merkittävyyttä helsinkiläisten viimeisissä otteluissa on kuitenkin lisännyt omalta osaltaan ylivoiman tehottomuus. Neljään edelliseen otteluun päästettyjä maaleja on alivoimalla keskimäärin yksi. Ylivoimalla joukkue ei ole onnistunut kertaakaan hetkeen, sillä edellisen ylivoimamaalinsa joukkue on tehnyt 2.11. Metallurg Magnitogorskia vastaan. Edellisessä ottelussa Moskovan Dynamo iski Jokerien maalin kertaalleen alivoimaisenakin. Helsinkiläiset hävisivät Moskovassa 2–0.
Vesalaisen mukaan tuleminen tapahtuu Jokerien kannalta kreivin aikaan, sillä joukkueen sanalla sanoen mielenkiintoiset erikoistilannetilastot eivät ole näkyneet voittotilastossa liikaa, vaan edellisiin kuuteen kamppailuunsa helsinkiläiset ovat keränneet seitsemän pistettä ja neljä voittoa. Kovaa laukova helsinkiläinen saattaa avata ylivoimassa lukkoja ja vapauttaa sitä omien vahvuuksiensa kautta.
Jos ylivoima sakkaisi kauemmin, eikä alivoimassa tapahtuisi merkittävää muutosta, näkyisi tämä yhtälö nopeasti myös voittosarakkeessa, sarjasijoituksessa sekä itseluottamuksessa. Viime aikojen erikoistilannetilastot kertovat kuitenkin, että pelaaminen tasaviisikoin on loistavalla tasolla. Tehtyjä maaleja joukkueella nimittäin on kuuteen edelliseen kamppailuunsa kaikesta huolimatta 20 – yksi alivoimalla ja loput tasaviisikoin.
Hyökkääjien poissaolojen lisäksi Jokereilta on loukkaantuneena sivussa nuori puolustaja Eemeli Räsänen.

Minskiläiset kyntävät pohjalla – Jokerit piristyy ja voittaa tutun joukkueen toistamiseen tällä kaudella

Jokerit ja Minsk ovat kohdanneet helsinkiläisten KHL-historian aikana kahdeksaan otteeseen. Suomalaisjoukkue on voittanut kohtaamisista viisi varsinaisella ajalla, valkovenäläiset kertaalleen. Tasan on pelattu joukkueiden välillä kahdesti ja keskiviikon isäntä on voittanut molemmilla kerroilla. Kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen Helsingissä – Jokerit oli erikoisessa kamppailussa parempi lopulta numeroin 5–3.
Minskiläisten kausi ei ole edennyt aivan odotusten mukaisesti. Joukkueella on plakkarissaan pisteitä vasta 20, otteluita pelattuna 32 ja päästettyjä maaleja peräti 100. Dinamo on läntisen konferenssin toiseksi viimeisellä sijalla, perässään ainoastaan Severstal Tšerepovets.
Vierailija on samaisessa konferenssissa kolmantena 44:llä pisteellään ja kaksi ottelua isäntiä vähemmän pelanneena. Tehtyjä maaleja Jokereilla on jo 104.
Peli-ideana uskotaan vieraiden voitokkaaseen esiintymiseen. Valintoina haetaan varsinaisen peliajan vierasvoittoa mukavalla kertoimella sekä tasoituksellista Jokerit-voittoa hieman alhaisemmalla panostuksella.
Jokerien kokoonpano:
Jesse Joensuu – John Norman – Brian O’Neill
Kristian Vesalainen – Sakari Manninen – Pekka Jormakka
Max Wärn – Geoff Platt – Steve Moses
Tomi Mäki – Mika Niemi – Antti Pihlström
Tommi Kivistö – Sami Lepistö
Viktor Lööv – Alex Grant
Jesper Jensen – Oliver Lauridsen
Karl Stollery
Janis Kalnins (Ryan Zapolski)
Dinamon kokoonpano:
Dmitri Buinitski – Quinton Howden – Andrei Kostitsin
Ivan Drozdov – Jevgeni Kovyrshin – Sergei Kostitsin
Aleksandr Pavlovitsh – Aleksei Tereshenko – Artur Gavrus
Aleksandr Kitarov – Artjom Volkov – Aleksandr Kogaljov
Ilja Litvinov
Patrick Wiercioch – Kristian Henkel
Jonathon Blum – Jevgeni Lisovets
Kirill Gotovets – Denis Osipov
Dmitri Znaharenko
Jhonas Enroth (Mihail Karnauhov)