KHL pe 21.09. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-icon

KHL: Jokerit – Avtomobilist Yekaterinburg | Jokerit joutuu kotonaan todelliseen testiin

KHL-kausi jatkuu jälleen perjantaina Helsingissä kärkikamppailulla Jokereiden isännöidessä Yekaterinburgia. Joukkueet ovat omien konfrenssiensa kärjessä lähes puhtaalla pelillä.
Kotijoukkue Jokerit on ollut kauden alussa vakuuttava. Kahdeksaan peliin joukkue on saalistanut seitsemän voittoa häviten kerran jatkoajalla Pietarin SKA:lle. Etenkin hyökkäyspäässä joukkue on ollut todella vaarallinen. Viimeisen kolmen pelin maaliero on komeasti 17-4, eikä se ole jäänyt kertaakaan alle kolmen maalin.
Maalilla torjuntavastuun ovat jakaneet Janis Kalnins sekä Ryan Zapolski. Latvialainen Kalnins on päästänyt maaleja keskiarvolla 2,22 ja torjunut 92,91%:n varmuudella. Virkaveli Zapolskin tilastot puolestaan näyttävät paremmilta – päästettyjen maalien keskiarvo 1,25 ja torjuntaprosentti 95,7, lisäksi nollapelejä kertynyt yksi. Kalnins pelasi kuitenkin toistaiseksi kovimman kamppailun SKA:ta vastaan.
Jokereiden erikoistilannepelaaminen on ollut sarjan parasta. Ylivoimaprosentti on sarjan paras – 42,1 ja alivoimaprosenttikin sarjan toiseksi paras eli 92,3%. Ylivoimakertoja Jokereilla on kuitenkin vähiten koko sarjassa. Kahdeksassa pelissä joukkue on ollut ylivoimalla ainoastaan 19 kertaa. Jokereiden paras pistemies on ollut 10 pisteellään tanskalainen Nicklas Jensen.
Vierasjoukkue Yekaterinburg on koko sarjan ainut joukkue, joka ei ole menettänyt alkukauden aikana yhtään pistettä. Viime vuoden säännöillä toki pisteitä olisi yksi vajaa täydet, koska yksi voitto tuli vasta jatkoajalla. Yekaterinburgin parhaita pelaajia ovat olleet uudet hankinnat Nigel Dawes sekä Stephane Da Costa. Lisäksi Liigasta tutut nimet Fransis Pare sekä Dan Sexton ovat pelanneet hienosti.
Maalilla Jakub Kovar on pelannut kuudessa pelissä, ja Vladimir Sokhatsky puolestaan kahdessa pelissä. Molempien maalivahtien päästettyjen maalien keskiarvo on ollut ainoastaan 1,50:n luokkaa.

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Erikoistilannepelissä Yekaterinburg ei ole ollut aivan yhtä terävä kuin mitä Jokerit. Ylivoimalla joukkue on onnistunut 32,3 %:n varmuudella, ja alivoimalla joukkue on päästänyt viisi maalia, alivoimaprosentin ollen 84,8%. Ylivoimalla Yekaterinburg on ollut 32 kertaa.
Jokerit on ollut tähän mennessä tehokkain joukkue. Kahdeksaan peliin sillä on tehtynä 37 maalia eli joukkue on tehnyt maaleja keskimäärin yli 4,5 kertaa peliä kohden. Yekaterinburg on myös heiluttanut verkkoja hyvään tahtiin. Keskimäärin kiekko on löytänyt tiensä vastustajan maaliin 3,62 kertaa ottelussa. Päästetyissä maaleissa joukkueet ovat myös kärkikastia – Yekaterinburg on päästänyt maaleja keskimäärin 1,38 kertaa, kun taas Jokerit puolestaan 1,75 kertaa.
Yhteenvetona voidaan sanoa, että perjantain kamppailusta on lupa odottaa tasaista. Molemmat joukkueet ovat pelanneet kokonaisvaltaisesti hyvää peliä kaikilla osa-alueilla. Jokerit on ollut tähän mennessä tyly kotijoukkue, mutta nyt vastus on selkeästi kovin tähän astisista.
Kertoimissa suosikki on kotijoukkue Jokerit, mikä on ymmärrettävää. Se on ollut sarjan parhaita joukkueita alkukaudesta. Vierasjoukkue Yekaterinburgin kerroin yli 3,00 vaikuttaa etukäteen ajateltuna kuitenkin täysin pelattavalta – harvoin sarjaykkönen saa vastaavia kertoimia. Pelattavia kohteita ovat myös maalimäärät, sillä molemmat ovat onnistuneet laajalla rintamalla maalien teossa.
Erikoistilannepelaamisen tärkeys nousee esiin tämäntyyppisissä tasaisissa peleissä. Molemmat joukkueet ovat onnistuneet hyödyntämään ylivoimansa tehokkaasti, joten vähintään kaksi ylivoimamaalia voidaan nähdä perjantai-illan ottelussa.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ