KHL pe 23.11. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

KHL: Jokerit – Barys | Maaleja mättäneet vastakkain – myllääkö Jokerit jälleen toisessa erässä?

Helsingin Jokerien neljän kotiottelun sarja päättyy perjantaina, kun se saa vieraakseen Barys Astanan. Isäntäjoukkue on neljän perättäisen voiton ja kahdeksan kotivoiton putkessa. Vierasjoukkue on ollut yksi alkukauden positiivisia yllätyksiä idässä, eikä se päästä isäntiä helpolla.

Barysin monipuolinen hyökkäyspelaaminen on ilahduttanut – tämänhetkinen vire on kyseenalainen

Kazakstanilaisjoukkue on itäisen konferenssin viidennellä sijalla, mutta jäljessä ainoastaan neljä pistettä idän toisesta sijasta. Lisäksi joukkueella on vähemmän otteluita pelattuna kuin edellä olevilla. Otteluita sillä on pelattuna 28 ja pisteitä kerättynä 40 kappaletta.

TALLETA 25€ - SAAT 250 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Lempi kasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 25 euroa ja saat 250 Legacy of Dead ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

150% talletusbonus – todella helppo kierrätys!

Barys on takonut kuluvalla kaudella peräti 94 maalia, mikä tarkoittaa lähemmäs kolmea ja puolta tehtyä maalia ottelua kohden. Tämä on illan vierasjoukkueelta loistava suoritus ja se on saanut ulosmitattua potentiaalinsa kauden puolivälin lähestyessä erinomaisesti.
Joukkueen pelaajistosta peräti kolme miestä löytyy koko KHL:n pistepörssin kymmenen parhaan joukosta. Roman Startšenkolla joukkueen jaettu pisteykkönen, jolla tehomerkintöjä on 29 kappaletta (12+17=29). Kiekollinen puolustaja Darren Dietz on ollut tärkeä palanen joukkueensa hyökkäyspelaamista. Dietz on tasapistein Startšenkon kanssa Barysin pistekärjessä (9+20=29). Joukkueen ruotsalaishyökkääjällä, Andre Petterssonilla, kerättyjä pisteitä on puolestaan 28 (12+16=28).
Hyökkyspelaaminen on ollut pirteää ja vauhdikasta. Barys luo merkittävästi enemmän maalipaikkoja kuin ennen kauden alkua olisi moni kyennyt odottomaan. On tosin todennäköistä, että joukkueen maalintekotahti ja maalipaikkojen luomisen tahti hiipuu jossain vaiheessa. Tällä hetkellä siitä on pieniä viitteitä.
Barys vaeltaa kolmen ottelun tappioputkessa, jonka aikana sille on kertynyt ainoastaan yksi piste. Maaleja joukkue on kuitenkin onnistunut yhtä kamppailua lukuunottamatta näissä mittelöissä tekemään. Edellisiin viiteen kamppailuun Barysilla on 11 tehtyä maalia, mikä on tosin koko kauden keskiarvoon nähden alhainen lukema.

Jokereilla historiallinen kotiputki ­­– loukkaantumiset eivät tuota liikaa tuskaa, uusia onnistujia löytyy jatkuvasti

Edellisessä ottelussaan Jokerit kaatoi tehokkaan esityksen jälkeen idän kakkosjoukkueen, Avangard Omskin. Joukkueelta oli ottelusta sivussa kolme kovan profiilin hyökkääjää: Marko Anttila, Nicklas Jensen sekä pidempään sivussa ollut Peter Regin.
Helsinkiläiset voittivat ottelun lukemin 7–3. Jokainen maali syntyi eri pelaajan lavasta ja laukaisuprosentti oli yli 30. Loistavalla teholla joukkue viimeisteli erityisesti ottelun toisessa erässä, jonka se vei nimiinsä numeroin 4–1. Loukkaantumiset eivät juurikaan näkyneet joukkueen otteissa sen edellisottelussa – muut pelaajat pystyivät jälleen täyttämään uupuneiden miesten saappaat.
Jokerit on voittanut peräkkäin kahdeksan kotikamppailua ja yhteensä sillä on käsillä neljän ottelun voittoputki. Edellisessä ottelussa joukkue onnistui puhkaisemaan sadan maalin rajapyykin tällä kaudella ja maaleja se on viimeistellyt kovalla keskiarvolla tällä kaudella (keskiarvo 3,68 maalia ottelua kohden).
Jokereilta sivussa ottelusta ovat hyökkääjät Tomi Mäki, Anttila, Jensen sekä Regin ja puolustajat Eemeli Räsänen sekä Oliver Lauridsen, joka kärsii pelikieltoaan.

Pelivalinnat

Perjantain ottelusta on odotettavissa kahden hyökkäysvoimaisen joukkueen taisto, joista molemmat ovat osoittaneet kuluvalla kaudella maalinteon onnistuvan mallikkaasti. Ensimmäinen pelivalinta kamppailuun on runsasmaalisuus. Toinen pelattava kohde on kotijoukkueen toisen erän voitto.