ma 09.03. klo 18:30

Jokerit - Lokomotiv Jaroslavl

Jatkaako Jokerit pudotuspelien toiselle kierrokselle vai alkaako helsinkiläisten alamäki?

Jokereiden ja Lokomotiv Jaroslavlin ottelusarja palaa Helsinkiin 3–1-lukemissa, kun venäläisjoukkue otti sarjan avausvoittonsa 4–3-lukemin. Jokerit ei kummassakaan Jaroslavlin kamppailussa yltänyt parhaimpaansa, joten helsinkiläiset saavat toisen mahdollisuuden Lokomotivin kesäloman aloittamiseen Hartwall Arenalla kotiyleisönsä edessä.

Ottelun ensimmäinen erä noudatti pitkälti sarjan kolmen edellisen kamppailun asettamia askelmerkkejä. Jokerit oli aktiivisempi joukkue ja siirtyi aivan erän lopulla johtoon Marko Anttilan maalilla. Toisessa erässä Jokereiden paketti kuitenkin osittain hajosi ja Lokomotiv siirtyi erän puolivälin paikkeilla johtoon kahdella salamamaalilla.

Janis Kalnins ei ollut parhaimmillaan ja toinen Lokomotivin maali livahti Jokereiden maalilla torjuneen latvialaisen selän taakse aivan liian helposti. Jokerit antoi Lokomotiville useita ylivoimahyökkäyksiä ja teki erityisesti puolustusalueellaan virheitä, joita sarjan kolmessa aiemmassa ottelussa ei nähty. Jokerit myös kulutti molemmissa Jaroslavlin otteluissa jäähypenkkiä aivan liikaa, joka jälkimmäisessä kamppailussa maksoi ottelun voitin. Sarjan neljännen kamppailun viimeisillä minuuteilla Sami Lepistö tyrehdytti omakätisesti Jokereiden kirin turhalla kaksi minuuttisellaan.

Lokomotiv hyödynsi Jokereiden otteen herpaantumisen ja joukkueen taitava hyökkäyskalusto pääsi vihdoin käyttämään vahvuuksiaan. Erityisesti Stephane Da Costa osoitti, ettei Jokereilla ole varaa sortua lepsuun puolustuspelaamiseen tai kurittomaan jäähyilyyn, tai tulos on lauantai-illan kaltainen. Ilja Konovalov esiintyi maalillaan vakuuttavasti ja mikä tärkeintä pystyi peittoamaan kilpaveli Kalninsin. Lokomotivilla on kuitenkin suuri vuori edessään kavuttavana, mikäli se mielii arkitasolla haastaa Jokerit viisikkopelaamisessa.

Jokerit on ollut kotonaan murskaava. Jokerit tuleekin varmasti hyökkäämään Lokomotivin kimppuun sarjan avauskamppailuiden tavoin todella kovalla sykkeellä heti ottelun alusta lähtien. Ottelu kulminoituukin siihen, että pystyykö Lokomotiv selviytymään Jokereiden kovan rynnistyksen läpi ja ottamaan kiekkokontrollin itselleen. Kokonaisuudessaan Jokerit on ollut sarjassa vastustajaansa todella paljon parempi. Neljännen ottelun tappioasemaan joutunut Jokerit vaikutti hieman odottelevaiselta. Liekö joukkueen mielessä jo mahdollisuus ratkaista sarja viidennessä kamppailussa kotiyleisönsä edessä. Kalnins on harvemmin esiintynyt useassa ottelussa perätysten epävarmasti ja latvialainen tulee varmasti parantamaan maanantaina. Myös Jokereilta sopii odottaa tasonnostoa, sillä joukkueen aikeissa ei ole varmasti enää kohdata Lokomotivia Venäjällä. Jokerit esittää tällä hetkellä parempaa jääkiekkoa ja se tulee varmasti näkymään myös maanantaina. Pelivalinnaksi nostetaan Jokereiden kotivoitto tasoituksella (-1.5 maalia).

Uhmapelaajat listaa parhaimmat vedonlyöntibonukset - TUTUSTU BONUKSIIN >>>