su 13.01. Klo 09:00

KHL: Kunlun – Jokerit | Jokerit löytää takaisin voittojen tielle?

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Helsingin Jokerit aloittaa sunnuntaina kaukoidän vieraskiertueen Kiinassa Kunlun Red Starin kotiluolassa. Ensimmäinen ottelu alkaa sunnuntaina jo yhdeksältä aamulla Suomen aikaa. Kunlunin penkin takana ylintä käskyvaltaa käyttää Jussi Tapola. Kunlun painii loukkaantumisten kanssa eikä pelaaminen ota kulkeakseen.
Koko Kunlun telakalla?
Red Starilla on paljon poissaoloja. Leveyskysymys on viime aikoina noussut loukkaantumisten osalta voimakkaasti esiin ja riittävää laajuutta ei ole löytynyt, sen tulokset ja pelaaminenkin osoittavat.
Puolustuspäästä Kunlunilla ovat sivussa Oskars Bartulis, Blake Parlett, Marc-Andre Gragnani sekä Krisjanis Redlihs. Erityisesti Gragnani ja Parlett ovat merkittäviä menetyksiä, mutta myös latvialaiset olisivat kunnossa ollessaan iso apu vallitsevaan tilanteeseen.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!


Poissaolot eivät suinkaan lopu puolustuspäähän. Hyökkääjistä sivussa ovat Veli-Matti Savinainen, Corey Kane sekä Johan Sundström. Kaikki puuttuvat hyökkääjät olisivat niin ikään hyvä lisä Kunlunin tämänhetkiseen tilanteeseen.
Aivan koko Kunlun ei ole telakalla, mutta ei se kaukana ole. Edellisissä kymmenessä ottelussaan joukkue on onnistunut kairaamaan ainoastaan kolme voittoa, jotka ovat tosin tulleet viiden edellisen kamppailun aikana.
Kovin päänahka ja voitoista yllätyksellisin tuli joukkueen edellisessä ottelussa Kazakstanissa, kun Red Star kaatoi vierailullaan Barys Astanan 1–3-numeroin. Ottelu oli yllättävän tasainen. Kunlun on kuitenkin kärsinyt vuodenvaihteen jälkeen tappiot Admiral Vladivostokille, joka kuuluu idän häntäpäähän ja Salavat Ufalle.
Kunlunin vastuuvalmentaja on suomalainen Jussi Tapola ja hänen apunaan toimii Jyrki Aho. Savinaisen lisäksi Kunlunilla on riveissään toinenkin suomalaispelaaja, kun Olli Palola vaihtoi Jokereista Kiinaan täksi kaudeksi.
Jokerit vaihtoi voittoputken tappiollisiin kamppailuihin
Vielä vuoden ensimmäisessä ottelussaan helsinkiläisjoukkue nappasi Sibir Novosibirskista erinomaisella suorituksella 4–1 voiton, joka oli sille kolmas perättäinen. Seuraavassa ottelussa vastaan luisteli Pietarin SKA ja Jokerit oli telineissä. Loppunumeroiksi kirjattiin 1–4-vierasvoitto.
Viimeisin ottelu Jokereilla oli niin ikään Helsingissä, jossa Moskovan Dinamo kuritti helsinkiläisiä kymmenettä kertaa peräkkäin joukkueiden KHL-historiassa. Jokerien kannalta putki moskovalaisia vastaan on huolestuttava, koska ottelupari saattaa hyvinkin kohdata pudotuspeleissä, ehkä jo ensimmäisellä kierroksella.
Jokerit on pelannut kahdessa edellisessä tappiollisessa ottelussaan kehnoa jääkiekkoa. Erityisesti lataus on näyttänyt jäävän vajaaksi ja kulmahampaita se ei ole saanut kaivettua täysin esiin. SKA-ottelussa Jokerit oli täysin lapanen, mutta ottelussa moskovalaisia vastaan se ei ollut riittävän röyhkeä ja ahne maalipaikoissaan.
Kunlun on helsinkiläisille oiva alusta itseluottamuksen esille kaivamiseen ja maalinteon harjoitteluun. Red Starin tilanne on huomattavasti Jokereita epävakaampi ja sen pelaaminen on ollut melko hukassa läpi kauden, vaikka voittoja onkin välillä tullut ja pudotuspeleihin on vielä täydet saumat.
Jokerien voitolle Kunlunia vastaan tarjotaan kerrointa, johon kannattaa tarttua kiinni. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kauden avauksissaan syyskuun alussa Helsingissä, jolloin Jokerit oli vahvempi numeroin 6–3.

Isoimmat jackpotit juuri nyt – valuelaskuri näyttää missä pelata: