KHL pe 23.11. klo 19:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

KHL: Riika – Omsk | Vierailija saa kysymysmerkit kuntoon ja palaa voittokantaan?

KHL:n perjantain kierroksella Jokereilta tukkapöllyä keskiviikkona saanut Avangard Omsk jatkaa matkaansa Riian Dinamon vieraaksi. Isäntien materiaali ei riitä kovatasoista vierailijaa vastaan, vaan Omsk palaa voittojen tielle. Vierailijan on kuitenkin saatava puolustuspelaamiseensa liittyvät kysymysmerkit kuntoon.

Jokereilta pataan keskiviikkona – oman alueen kiekottomassa puolustuspelaamisessa mietittävää

Helsingin Jokerit niisti Omskin kotijäällään keskiviikkona rumin 7–4-lukemin. Maalipaikkoja joukkueet onnistuivat luomaan suunnilleen saman määrän, mutta isäntä viimeisteli tehokkaammin. Suurin huolenaihe Omskin osalta ei kuitenkaan ollut tehokkuus, vaan toinen asia.

Suomelle MM-kultaa 50.00 jättikerroin! 🔥

Novibet tarjoaa Uhmapelaajille mahdollisuuden pelata Suomen MM-kultaa hurjalla 50.00 jättikertoimella, hyödynnä tarjous välittömästi! 😎

PELAA TÄSTÄ

150% talletusbonus – todella helppo kierrätys!

Oman alueen kiekottomassa puolustuspelaamisessa oli huomattavia vaikeuksia, joita on ajoittain nähty aiemminkin viime kierroksilla. Jokereita vastaan Omskin osalta pahin lieveilmiö oli ylipelaaminen omalla alueella. Tämän seurauksena taustat jäivät useaan otteeseen auki ja kovalla prosentilla viimeistellyt isäntäjoukkue kiitti. Jokereilta maalinteossa onnistui peräti kolme puolustajaa ja kaksi näistä osumista syntyi, kun toinen aalto jäi Omskin puolelta huomiotta.
Vaikka Riika on huomattavasti materiaaliltaan Jokereita heikompi joukkue, on ylipelaamisen omalla alueella loputtava, eikä maaleja voi päästää jokaisesta mahdollisesta paikasta.
Uskotaan, että Omskin kymmenen kauden NHL-kokemuksella varustettu vastuuvalmentaja Bob Hartley saa joukkonsa pelaamaan kokonaisvaltaisesti parempaa jääkiekkoa perjantaina keskiviikkoon verrattuna.

Joukkueiden samankaltainen vire maaottelutauon jälkeen puoltaa vierasvoittoa

Riian Dinamo on materiaaliltaan selkeästi vierailijaa heikompi. Vaikka Omskin riveistä puuttunevatkin Max Talbot sekä Kris Versteeg, löytyy siltä rutkasti nimimiehiä, kuten hyökkääjät Viktor Ståhlberg ja David Desharnais sekä puolustajat Alexei Emelin ja Cody Franson.
Joukkueet ovat pelanneet maaottelutauon jälkeen kaksi ottelua. Omsk on kerännyt kaksi pistettä voitettuaan tyylikkään esityksen päätteeksi Torpedo Nižni Novgorodin vieraissa numeroin 4–2 ja hävittyään Jokereille Helsingissä. Riika puolestaan hävisi jatkoajan jälkeen Ak Bars Kazanille numeroin 1–2 ja kotiottelussaan Vitjazia vastaan takkiin tuli samoin lukemin varsinaisella peliajalla. Podolskilaisia vastaan pelatussa kotikamppailussaan joukkue kärsi tehottomuudesta ja hävisi pienten marginaalien kamppailun omiin virheisiinsä.
Peli-ideana perjantaille on vierasjoukkueen paluu voittojen tielle selvin numeroin. Riika on Jokereihin verrattuna huomattavasti helpompi vastus. Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen kuluvalla kaudella Omskin kotiottelussa, joka päättyi 5–2 perjantain vierailijan voittoon.