pe 11.01. Klo 18:00

KHL: Nižni Novgorod – Jekaterinburg | Jatkuuko kotijoukkueen alamäki?

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Perjantain KHL-kierroksella pelataan kaikkiaan seitsemän ottelua. Suomen aikaa kello 18:00 alkavassa ottelussa Torpedo Nižni Novgorod saa vastaansa Itäisen konferenssin ykköspallia pitävän Avtomobilist Jekaterinburgin.
Nižni Novgorod on heikossa vireessä
Torpedo on itäisessä konferenssissa seitsemäntenä ollen siis matkalla pudotuspeleihin. Joukkue on kuitenkin viime aikoina kontannut pahemman kerran ja kuuden ottelun vieraskiertueella se sai raavittua ainoastaan yhden jatkoaikavoiton Riian Dinamon kustannuksella. Kotikaukalossa ei ole sujunut sen paremmin, vaan joukkue kyntää kolmen ottelun tappioputkessa myös omalla maaperällään.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!


Edellinen kotiottelu Torpedolla oli nimenomaan Jekaterinburgia vastaan ja se hävisi tylyin lukemin 1–5. Tuleva ottelu on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Otteluvoitot ovat tällä hetkellä tasan 1–1, mutta Avtomobilist on ollut molemmissa otteluissa selvästi parempi ja hallinnut kenttätapahtumia mielin määrin.
Tällä hetkellä Novgorod ui todella syvissä vesissä. Jos sama meno jatkuu, ei pudotuspelipaikan karkaaminen käsistä ole mahdotonta. Etenkin puolustuspäässä on suuria ongelmia eikä pelaaminen näytä millään tavalla organisoidulta. Joukkue on päästänyt viime aikoina huomattavasti heikompia joukkueita vastaan runsaasti maaleja. Täten nähtäväksi jää, mitä annettavaa joukkueella on kovatasoista Jekaterinburgia vastaan.
Jekaterinburg ansaitusti piikkipaikalla
Avtomobilist löytyy ansaitusti itäisen konferenssin piikkipaikalta. Viimeisistä kymmenestä ottelustaan illan vierasjoukkue on napannut seitsemän voittoa, joten pelivire on kohtalaisen hyvä. Joukkueen maaliero on 47:n ottelun jälkeen 146–89 – eniten tehtyjä ja vähiten päästettyjä maaleja omassa konferenssissaan. Edellisessä ottelussaan joukkue sai kuitenkin kylmän suihkun ja samalla palautuksen maanpinnalle, kun se hävisi SKA Pietarille tylysti lukemin 0-6.
Jekaterinburgista puhuttaessa on kuitenkin kyse kokonaisvaltaisesti todella laadukkaasta joukkueesta. Tämän kauden hyvät otteet eivät ole vahinko, vaan loistavasti kasatun ja hyvin valmennetun joukkueen pelaaminen on mennyt viime kaudesta huomattavasti eteenpäin.
Jekaterinburgin hyökkäyskalusto on sarjan parhaimmistoa. Viime kaudella KHL:n pistepörssin Barys Astanan riveissä voittanut Nigel Dawes on jatkanut siitä, mihin jäi viime kaudella. Täksi kaudeksi Jekaterinburgiin siirtynyt tähtihyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 55:ssä  pelaamassaan ottelussa 22 maalia ja 55 tehopistettä (22+33=55).
Pistepörssissä toisena olevan Dawesin lisäksi Avtomobilist teki todelliset täsmähankinnat, kun Stéphane Da Costa ja Dan Sexton siirtyivät joukkueen riveihin täksi kaudeksi. Taiturimainen ranskalaissentteri on summannut kuluvalla sesongilla 46:ssa ottelussa 38 tehopistettä (19+19=38). Suomen Liigassakin viilettänyt Sexton on ollut niin ikään joukkueensa kantavia voimia. 31-vuotias yhdysvaltalainen on summannut 47:ssä kamppailussa 39 tehopistettä (18+21=47).
Vastakkainasettelu
Kotijoukkueen heikot esitykset kääntävät kelkan vahvasti vierasjoukkue Jekaterinburgin suuntaan. Tämän kauden kaksi aiempaa keskinäistä kohtaamista ovat niin ikään osoittaneet Jekaterinburgin olevan huomattavasti Torpedoa laadukkaampi joukkue.
Uskotaan vahvasti siihen, että Nižni Novgorodin heikko vire saa jatkoa ja vahvoja otteita esittänyt Avtomobilist vie mukanaan täyden pistepotin.

Isoimmat jackpotit juuri nyt – valuelaskuri näyttää missä pelata: