ma 03.12. klo 20:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Koripallon MM-karsinnat: Bosnia ja Hertsegovina – Suomi | Nuori ja energinen Bosnia kiusaamaan Suomea

Suomen koripallomaajoukkue Susijengi kohtaa maanantai-iltana MM-karsintojen toisella kierroksella vierasottelussa Bosnian. Suomi on nyt viimeistään sen todellisen pakkovoiton edessä, sillä tappio Bosniaa vastaan tarkoittaisi viimeistenkin oljenkorsien katkeamista.
Joukkueet lähtevät illan otteluun melko erilaisista lähtökohdista, sillä kuten todettua, Suomi tarvitsee ehdottomasti ottelusta voiton. Vastaavasti nuori ja ennakkoluuloton Bosnia pääsee pelaamaan ilman paineita hienon kotiyleisönsä eteen, sillä lohkon viimeisenä heillä ei ole enää mahdollisuuksia ensi vuonna Kiinassa pelattaviin MM-kisoihin.
Molemmat joukkueet hävisivät lauantaina viimeisimmät karsintaottelunsa. Suomi kotikentällään jatkoajan jälkeen Venäjälle ja Bosnia vieraissa Bulgarialle. Kun ottaa sinivalkolasit pois silmiltä, voi todeta Suomen esityksen olleen kohtalaisen heikko. Ilman Shawn Huffin mielettömän kovia yksilösuorituksia ja Venäjän todella huonoa heittopeliä ottelun ratkaisemiseen ei olisi tarvittu jatkoaikaa. Neljännen jakson viimeisillä minuuteilla Suomen hyökkäys oli todellista tervanjuontia, eikä tutusta nopeasta ja palloa hienosti liikuttavasta Susijengistä ollut tietoakaan.

Mitäs mitäs – 10€ talletuksella 50€ pelirahaa!

Tällä hetkellä luonnollisesti ilman NBA-miehiään pelaava Bosnia oli Bulgariaa vastaan lähellä melkoista yllätystä, mutta taipui kuitenkin lopulta niukasti seitsemällä pisteellä. Ottelussa Bosnian tuore päävalmentaja peluutti rohkeasti nuoria pelimiehiä, jotka energiallaan aiheuttivat kokeneille bulgarialaisille ongelmia pitkin ottelua. Erityisesti 21-vuotias Edin Atic johti peliä todella kypsästi ja tehokkaasti. Suomen tuleekin varautua samankaltaiseen ennakkoluulottomuuteen ja rohkeuteen, etenkin kun pelataan Bosnian kotikentällä.
Suomen kokoonpano on muuttunut hieman lauantaisesta Venäjä-ottelusta. Tärkeimpänä lisäyksenä Petteri Koponen saapuu Bosniaan vahvistamaan Suomea. Myös Topias Palmi ja Juho Nenonen liittyvät uusina miehinä kokoonpanoon. Sen sijaan Venäjä-ottelussa ajoittain helisemässä ollut Ville Tahvanainen ei ole joukkueen pelaavassa kokoonpanossa maanantaina.
Suomen tulee pystyä pelaamaan rauhassa omilla vahvuuksillaan, sillä helppoa iltaa Bosniassa ei ole tulossa. Hyökkäyksessä pallon liikuttaminen ja maltti ovat tärkeitä asioita. Suomen ei tule lähteä heittämään älyttömiä nopeita haastettuja heittoja, kuten lauantaina ottelun lopussa. Sen sijaan Suomen tulee malttaa toteuttaa omaa hyökkäystä parhaaseen mahdolliseen heittopaikkaan asti. Pallosta tulee myös pitää parempaa huolta, sillä lukuisia turhia pallonmenetyksiä Suomi ei kestä. Puolustuksellisesti aggressiivinen ja organisoitu joukkuepuolustus ovat tärkeimpiä avainsanoja.
Vielä viikko sitten tämän ottelun piti olla vain suupala Susijengille, mutta joukkueiden lauantaiset ottelut muuttivat odotuksia lähes täysin. Näillä näkymin ottelusta on tulossa tasainen ja voittaja ratkotaan todennäköisesti vasta viimeisen neljänneksen aikana. Molempien joukkueiden tehokas puolustus lisää myöskin vähäkorisen ottelun odotusarvoa, mikä kelpaa meille linjojen ollessa melko korkeat.
Vetolapulle poimimme siis ottelusta Bosniaa tasoituksella sekä vähäistä kokonaispistemäärää.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ