Kouvot - Kauhajoki

pe 24.05. Klo 18:15

Jatkuuko Korisliigan finaalisarja huipputasaisena?

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Korisliigan finaaleissa pelataan perjantaina jo neljäs ottelu, kun Kouvolan Kouvot isännöi Lumon-areenalla Kauhajoen Karhua. Toistaiseksi kaikki kolme ottelua ovat päättyneet kotivoittoihin, joten Kauhajoki johtaa finaalisarjaa lukemin 2-1. Saako kotivoittojen putki perjantaina Kouvolassa jatkoa, vai ottaako hallitseva Suomen mestari sarjan ensimmäisen vierasvoiton?

Korisliigan ystävät ovat saaneet nauttia tänä keväänä todella hyvätasoisesta ja tasaisesta pudotuspelikeväästä, eikä finaalisarja näytä tekevän tähän poikkeusta. Kouvot ja Karhu ovat tarjonneet kolme mielenkiintoista ja loppuun asti tasaista kamppailua, jotka ovat päättyneet kotivoittoihin. Lähimpänä vierasvoittoa toistaiseksi on ollut haastajan viittaa kantava Kouvot.

Viimeisimpään eli kolmanteen otteluun Kauhajoella Kouvot tuli todella hyvällä energialla ja näytti avausjakson aikana jopa karkaavan isänniltä. Kotijoukkue sai kuitenkin odotetusti pelin juonesta kiinni ja pääsi tauolle kahdeksan pisteen johdossa ja venytti johtoaan aina päätösneljännekselle asti. Kouvot kuitenkin osoitti luonnetta kammetessaan itsensä jo kolmen pisteen päähän alle minuutti ennen loppua, mutta kotiyleisön riemuksi Kauhajoki sai pidettyä johdon päätössummeriin saakka.

LUNASTA 25€ RISKITÖN VETO + MM95-kollege!

Kaikissa kolmessa ottelussa kotijoukkue on ollut enemmän tai vähemmän kuskin paikalla. Kauhajoella on kuitenkin ollut ajoittain suuriakin ongelmia kotiluolassaan, kun taas Kouvot oli finaalisarjan toisessa ottelussa Kouvolassa lopulta melko suvereenisti Karhua parempi.

Toistaiseksi otteluiden hahmoina on häärinyt varsin odotetusti joukkueiden amerikkalaispelaajat. Kauhajoelta kokenut Cameron Jones pelaa todella mahtavaa kevättä ja kaksi viimeistä ottelua hän on lähes yksin suorituksillaan kantanut ajoittain Kauhajokea. Häneen Kouvojen tulee ehdottomasti saada parempi ote hieman vaisusti pelanneen David Gonzalvezin johdolla, jos joukkue haluaa taistella mestaruudesta.

Kouvojen ykköspelaaja on kolmessa ensimmäisessä ottelussa ollut yhdysvaltalaissentteri Thomas Gipson. Äärimmäisen vahva vanhanliiton korinaluspelaaja on aiheuttanut todella paljon harmaita hiuksia Kauhajoelle, sillä joukkueen vastaavan pelipaikan pelaajat tahtovat jäädä armotta liian köykäisiksi. Kauhajoen tuleekin ehdottomasti saada jollakin keinolla Gipson paremmin kuriin.

Erityisesti raskasrakenteisen Gipsonin ja kokeneen Ville Kauniston takia Kouvot pyrkii pitämään ottelun temmon suurimman osan ottelusta mahdollisimman matalana. Toistaiseksi tämä pelitapa on toiminut varsin mallikkaasti, eikä Kauhajoki ole pystynyt määräämään ottelun tahtia haluamalleen tasolle. Jos Kouvot onnistuu pelisuunnitelmassaan jälleen ja korjaa muutamia puolustuspään virheitä, niin sillä ei pitäisi olla kotonaan mitään hätää.

Joukkueet ovat osoittaneet, että ennakkoasetelmista ja runkosarjasijoituksista huolimatta ne ovat varsin tasaväkisiä lähes kaikilla pelin osa-alueilla. Tällä hetkellä Kauhajoki on yhä mestarisuosikki, mutta lähes ainoastaan kotietunsa turvin. Kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen onkin erikoista, että Kauhajoki lähtee edelleen kertoimien valossa marginaalisena ennakkosuosikkina neljänteen Kouvolassa pelattavaan otteluun.

Uskotaan, että Kouvot suojelee pudotuspeleissä toistaiseksi koskematonta kotikenttäänsä ja tasoittaa ottelusarjan lukemiin 2-2. Hyvänä pelikohteena otteluun siis toimii Kouvojen voitto ja pienemmällä panostuksella kotijoukkueen korkea pistemäärä.

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!