Kouvot - Seagulls

pe 15.03. Klo 18:30

Kouvot hakee tiukasti revanssia!

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Perjantaina Korisliigassa pelataan vain yksi ottelu, jossa Kouvolan Kouvot isännöi Helsinki Seagullsia. Ottelun mielenkiintoa lisää se, että ryhmitykset kohtaavat toista kertaa viikossa, sillä Kouvot vieraili Helsingissä viime perjantaina.

Seagulls oli edelliskohtaamisessa niukasti vahvempi

Viime perjantaina joukkueiden välisessä kamppailussa Seagulls nappasi voiton lukemin 90–84. Ottelu oli todella hyvätasoinen ja voitosta käytiin kovaa taistelua aina loppuhetkille saakka. Kouvot kuitenkin teki kamppailun loppuhetkillä ainoastaan heikkoja ratkaisuja hyökkäysalueella, mikä maksoi lopulta voiton ja käänsi ottelun lopulta Seagullsin hyväksi.

Betsaa 10€ – saat 50€ edestä ilmaisvetoja:

Ottelun tärkeimpiä hahmoja ja ratkaisupelaajia olivat Seagullsin kokeneet suomalaiset Timo Heinonen (19 minuuttia ja 20 pistettä) ja Tuukka Kotti (23 pistettä, 14 levypalloa ja kuusi syöttöä). Erityisesti Heinonen rokotti vierasjoukkuetta tärkeissä paikoissa armottomasti – mies naulasi peräti kuusi kolmen pisteen heittoa kahdeksalla yrittämällä.

Molemmat joukkueet toteuttivat kokonaisuutena omaa tekemistään varsin mallikkaasti viime viikolla. Kouvot toimitti palloa systemaattisesti korin alle Brian Asburylle ja Thomas Gipsonille, mikä olikin varsin odotettavissa.

Seagulls sen sijaan juoksi kenttää Juwan Statenin johdolla todella vauhdikkaasti ja sai sitä kautta tehtyä useita helppoja koreja. Kotin hyvä levypallopelaaminen hyökkäyspäässä oli myös ottelun lopputuloksen kannalta suuressa roolissa, sillä Kouvot nukkui useassa tilanteessa luvattomasti, kun kotijoukkue napsi levypalloja sen nenän edestä.

Kouvoilta vaaditaan onnistumisia kaaren takaa

Kotijoukkue Kouvot on pelannut viime aikoina melko kaksijakoisesti. Se on ottanut komeat voitot Pyrinnöstä ja KTP:stä, mutta keskiviikkona joukkue hävisi selvillä numeroilla kotikentällään Kauhajoelle. Kouvojen otteluissa Kauhajoki-mittelöä lukuun ottamatta viisi viimeisintä kamppailua ovat päättyneet suurimmillaan vain kuuden pisteen erolla.

Ottelu Kauhajokea vastaan oli puoliaikaan asti tasaista vääntöä, mutta sen jälkeen Kouvojen korintekopelaaminen sakkasi pahasti. Koko ottelun ajan Kouvot pelasi palloa korin alle Gipsonille, joka tuplatuksi tulemisen jälkeen syötti komeasti palloa kaaren taakse vapaisiin heittopaikkoihin. Näitä kolmen pisteen heittoja Kouvot ei kuitenkaan saanut millään uppoamaan (4/23, 17 %) ja edesauttoi sillä Kauhajokea todella paljon ottelun voittamisessa.

Mikäli Kouvot haluaa taistella perjantaina ottelun voitosta, on sen löydettävä heittovireensä. Todennäköisesti joukkue ei toista peräkkäistä kertaa kuitenkaan kivitä kotisalissaan yhtä huonosti vapaita kaukoheittoja, vaan pallo löytänee tarkkakätisten heittäjien käsistä useammin myös korirenkaan läpi.

Lokkilauma lentää pisimmässä voittoputkessaan tällä kaudella

Todella vaisusti vuodenvaihteen jälkeen pelannut vierasjoukkue Seagulls on heräämässä kevään ratkaisupelien lähestyessä. Joukkue on voittanut kolme edellistä otteluaan, joista viimeisin oli juuri illan vastustajaa, Kouvoja vastaan.

On melko epätodennäköistä, että Heinonen ja Kotti pystyisivät järjestämään samanlaista näytöstä vieraskentällä kuin he Helsingin Kisahallissa tekivät. Se tarkoittaa, että muiden pelaajien täytyy nostaa tasoaan – etenkin Christopher Ortiz oli todella vaisu joukkueiden viime kohtaamisessa. Statenilta vaaditaan niin ikään vähintään tasonsa mukaisia suorituksia, jotta Seagulls voi haastaa vahvaa kotijoukkuetta.

Popsiiko sisuuntunut kouvolauma iltapalaksi lokkeja?

Kouvot on varmasti iloinen, että se pääsee pelaamaan vain yhden välipäivän taktiikalla uudestaan hienon kotiyleisönsä edessä vaisun Kauhajoki-ottelun jälkeen. Kouvolalaisryhmä on varmasti todella nälkäinen, sillä Seagulls voitti vasta äskettäin joukkueiden edellisen kohtaamisen, joka on myös samalla helsinkiläisten viimeisin ottelu. Toisen puoliajan sukellus Kauhajokea vastaan lisännee niin ikään ryhmän motivaatiota entisestään.

Seagulls on osoittanut viime otteluissa vaarallisuutensa ja siitä todisteena onkin mukava kolmen ottelun mittainen voittoputki. Seagulls pelaa kuitenkin potentiaalinsa huipulla. Kouvoilla sen sijaan on vielä hihassa avaimia paljon parempaan ja se onkin pelannut ajoittain selkeästi oman potentiaalinsa alapuolella. Tässä kohtaamisessa Seagullsia vastaan Kouvoilla on hyvä sauma nostaa tasoaan kotiyleisönsä edessä.

Kertoimissa kotijoukkue on asetettu varsin odotetusti pienehköksi ennakkosuosikiksi ja hyvänä pelivalintana otteluun toimiikin Kouvojen voitto pienellä tasoituksella.

Betsaa Speedybetille – voittorahat pankkitilille hetkessä:

Rekisteröintivapaa Speedybet tarjoaa vedonlyöntiä ilman minkäänlaista ylimääräistä säätöä. Mikä parasta, voittorahat ovat pankkitililläsi heti kohteen päätyttyä!