ti 06.11. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Korisliiga: Salon Vilpas – Kauhajoki | Viime vuoden finalistit kohtaavat jälleen

Kotimainen Korisliiga on kaikessa hiljaisuudessa edennyt jo hyvää vauhtia. Tiistai-iltana ohjelmassa on kolme ottelua, joista yksi nousee selvästi ylitse muiden. Salohallissa tullaan näkemään todellinen huippukamppailu, kun kotijoukkue Vilpas saa vieraita Pohjanmaalta Kauhajoen Karhun muodossa.
Tämä kaksikko kohtasi viime kaudella toisensa tasaisessa finaalisarjassa, jonka Kauhajoki lopulta onnistui viemään voitoin 4-2. Nyt on kuitenkin uusi kausi ja päivittyneet kokoonpanot, joten viime kauden tulokset ja tilastot ovat vain paperia.
Salon Vilpas on avannut kautensa odotetun vahvasti. Heillä on alla seitsemän ottelua, joista mukaan on tarttunut peräti kuusi voittoa ja vain yksi tappio, joka sekin tuli kauden avausottelussa juuri Kauhajoen vieraana jatkoaikatrillerin jälkeen NBA-lukemin 115-112. Siinä kamppailussa Vilpas onnistui poikkeuksellisen hyvin kaukoheittopelissään, josta kertoo kova onnistumisprosentti kolmen pisteen viivan takaa (44%).
Vilppaalta tahtipuikkoa heiluttivat amerikkalaisvahvistukset D.J Fenner (25 pistettä/7 levypalloa) ja Brandon Taylor (22 pistettä/7 levypalloa). Myös lempinimeä ”taikuri” kantava Vilppaan pelin sielu Teemu Rannikko (13 pistettä/7 syöttöä) auttoi peliälyllään muita parhaansa mukaan. Näiltä herroilta sopii odottaa onnistumisia myös toisessa kamppailussa Kauhajokea vastaan.
Salolaiset siis porskuttavat tällä hetkellä mukavassa seitsemän ottelun voittoputkessa. Huomionarvoista Vilppaan esityksissä on kuitenkin se, että voitoista huolimatta voittomarginaali on ottelusta toiseen yllättävän pieni. Suurinumeroisin voitto toistaiseksi löytyy Tampereen Pyrinnöstä yhdeksän pisteen erolla (91-100).

100€ riskitön veto Unibetille – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia

100€ riskitön veto uusille asiakkaille – vain rajoitetun ajan!

Moni ennakkoon selkeästi heikompi joukkue, kuten KTP tai Lapuan Kobrat ovat onnistuneet kiusaamaan Vilpasta tosissaan ja jokaisessa ottelussa ollaan pelattu voitosta vielä viimeisellä neljänneksellä. Mielenkiintoinen tilasto on myös Vilppaan menetysten määrä (14), joka selvästi enemmän viime vuosiin verrattuna.
Vierasjoukkueen ja hallitsevan mestarin Kauhajoen alkukausi on ollut hieman kaksijakoinen. Kuten todettua, joukkue aloitti kauden hienolla voitolla salolaisista. Voiton jälkeen tilastoihin on tullut hieman yllättävä kotitappio Nokiaa vastaan, sekä todella yllättävä ja selvänumeroinen tappio Lapuan Kobrien vieraana. Näiden edellä mainittujen lisäksi Kauhajoki on onnistunut nappaamaan rutiinivoitot Kouvoista, Korihaista ja Ura Basketista. Lyhyellä matematiikalla laskettuna kotijoukkueen saldoksi saadaan kuuden pelatun ottelun jälkeen neljä voittoa ja kaksi tappiota.
Kauden avausottelussa samojen joukkueiden kohtaamisessa Kauhajoeltakin korkeimpia teholukemia pyssytti vähemmän yllättäen amerikkalaispelaajat. Etenkin Durrel Summers (29 pistettä) ja Michael Moser (20 pistettä/17 levypalloa) olivat vakuuttavia ensimmäisessä pelissä, eikä tahti juuri ole hidastunut.
Huomionarvoista Kauhajoen pelissä on ollut todella suuret hyökkäyslevypallojen määrät (13.3/ottelu). Vilppaan täytyy pystyä pitämään kyseistä lukua mahdollisimman pienenä, etenkin kun heiltä puuttuu tällä kaudella selkeä korinaluspelaaja, joka poimisi levypalloja kaksinumeroisen määrän illasta toiseen. Vilppaan peliä ei myöskään tule helpottamaan Rannikon virkaveli Bojan Sarcevic, joka kuuluu taikurin ohella sarjan Top-3:seen omalla pelipaikallaan.
Kotijoukkue Vilpas lähtee täysin ansaitusti ennakkosuosikkina kamppailuun. Kauhajoki ei tosin ole niin suuri altavastaaja mitä kertoimet antavat ymmärtää. Jos Vilpas ei onnistu pitämään vierasjoukkueen urheilullisia pelaajia pois hyökkäyspään levypalloista, tai omaa menetysten määrää siedettävänä, tulee kotijoukkueelle pitkä iltapuhde.
Heikotkin joukkueet ovat tehneet yllättävän paljon pisteitä Vilpasta vastaan, joten Karhun tasoisen joukkueen sopii olettaa jatkavan vähintään samaa tahtia. Pelivalintoihin napataan Kauhajokea kohtuullisella tasoituksella, sekä Kauhajoen korkeaa pistemäärää.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ