Vilpas - Kouvot

ti 14.05. Klo 18:30

Game 7 huipentaa mahtavan välieräsarjan!

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Salon Vilpas isännöi Kouvolan Kouvoja Korisliigan välierien ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa. Kiihkeässä ottelusarjassa on toistaiseksi nähty pelkkiä kotivoittoja, mutta katkeaako kotitaika viimeisessä mahdollisessa paikassa?

Runkosarjassa sijoille 1. ja 6. sijoittuneiden Vilppaan ja Kouvojen välieräsarja on muodostunut todelliseksi klassikoksi ja se saakin arvoisensa huipennuksen. Ottelut ovat olleet todella fyysisiä ja tasaisia kamppailuja, ja tunteet ovatkin kuumentuneet kentällä ja myös sen ulkopuolella niin pelaajien kuin kannattajienkin välillä.

Ottelusarjan toistaiseksi puhutuin pelaaja on ollut Kouvojen korinalusjätti Thomas Gipson III. Gipson pelasi todella vahvat viisi ensimmäistä ottelua, mutta samalla keskustelua herätti miehen ajoittain melko rajutkin, mutta pääosin puhtaat otteet.

Viimeisimmässä ottelussa Vilpas pääsi Juho Nenosen johdolla Gipsonin ihon alle kunnolla, ja lopulta amerikkalaisen saldoksi jäi kaksi pistettä ja täydet viisi virhettä, joista yksi oli tekninen ja loput neljä hyökkääjän virheitä. On sanomattakin selvää, että Kouvot tarvitsee väkivahvaa sentteriään myös ratkaisevassa seiskapelissä, eikä samanlaista hermokontrollin pettämistä saa tapahtua uudelleen.

Lisää bensaa liekkeihin heitettiin kuudennen ottelun jälkeen, kun koripalloliitto ilmoitti ottavansa erään tuomaristolta huomaamatta jääneen Nenosen kyynärpääiskun tarkempaan tutkintaan. Ottelutallenteelta näkyy selvästi, kun Nenosen railakkaasti heiluva kyynärpää osuu David Gonzalvezia päähän. Lopulta Nenoselle päätettiin langettaa yhden ottelun mittainen pelikielto, eli mies huilaa ratkaisevan Salossa pelattavan ottelun.

LUNASTA 25€ RISKITÖN VETO – EI KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!

Pelillisesti kaikki kuusi ottelua ovat olleet hyvin samankaltaisia. Kouvot pelaa palloa systemaattisesti korin läheisyyteen, kun samalla pienikokoisempi Vilpas yrittää tuplata erityisesti Gipsonia. Kahdessa viimeisessä ottelussa tupla on toiminut, kun kaarelle auki jätetyt Kouvojen vaihtopenkiltä tulevat pelaajat eivät ole koriin osuneet. Siinä missä Kouvot haluaa pelata korin läheisyydessä ja pitää ottelun tempon matalana, niin Vilpas yrittää juosta kenttää mahdollisimman paljon ja heittää valtavan määrän kolmen pisteen heittoja.

Vilppaalla on erityisesti nyt Nenosen poissaolon myötä hieman aihetta huoleen. Viidennessä ottelussa Jamie Skeen satutti polveaan ilkeän näköisesti ja oli sivussa edellisestä ottelusta. Hänen pelaamisensa tiistai-iltana on epävarmaa, mutta jos Skeen on sivussa, tulee Vilpas helisemään korin alla Kouvojen isojen amerikkalaisten kanssa myös Nenosen ollessa ulkona ottelusta. Skeenin lisäksi Brandon Taylorin ja Jack Gibbsin pelikunto on arvoitus ottelupäivän aattona.

Kouvot pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kymmenen miehen kokoonpanolla, joka on parantanut otteitaan valtavasti runkosarjasta. Kevät on ollut joukkueelle vahvasti plusmerkkinen, mutta sillä riittää aivan varmasti vielä nälkää taistella finaalipaikasta. Sen sijaan ylivoimainen runkosarjaykkönen Vilpas ei ole Kouvojen tapaan onnistunut nostamaan juurikaan tasoaan keväällä. Joukkue on ollut selvästi hermostunut ja sillä on varmasti paineita niskassaan, etenkin kun joukkueen sielu Nenonen, ja mahdollisesti 1-3 amerikkalaista on sivussa kauden tärkeimmästä ottelusta.

Vilppaalla on hallussaan isoa roolia tähän asti näytellyt kotietu, mutta sitä lukuun ottamatta Kouvot on valmennusjohdosta lähtien askeleen lähes jokaisella pelin osa-alueella. Kertoimien pitäisi olla lähes tasan, mutta nykyisillä kertoimilla ei voi olla lyömättä Kouvoja. Uskotaan, että Vilppaan peli ei kestä poissaoloja ja Kouvot onnistuu neljännellä yrityksellä kairaamaan vierasvoiton Salohallista.

Frendien kanssa Uhmamatkalle Tallinnaan – Mr.Veto maksaa isäntänä viulut!