Jalkapallon MM la 17.12. klo 17:00

Kroatia - Marokko

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Motivaatio hukassa? Tuskin! Kroatia ja Marokko tarjoaa vielä viimeisen puristuksen eikä maalijuhlia ole tälläkään kertaa tarjolla!

Lauantaina on luvassa alkulämmöt ennen sunnuntain loppuhuipennusta, kun Kroatia ja Marokko kohtaavat toisensa pronssiottelussa. Monesti mietitään joukkueiden motivaatiota pronssiotteluun, mutta tässä taistossa on helppo nähdä molempien antavansa aivan kaikkensa viimeistä spurttia myöten. Vaikka välierän häviäminen on aina iso pettymys, ei kumpaakaan joukkueista odotettu näin pitkälle ennen turnausta. Joukkueet kohtasivat alkulohkossa ja silloin päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Kroatian unelma murtui Argentiinaa vastaan, kun Lionel Messi johdatti joukkueensa finaaliin lukemin 3-0. Kroatian matka pronssiotteluun on ollut työn ja tuskan takana ja yksi lepopäivä enemmän voi hyvinkin nousta suureen rooliin. Kroatia joutui ennen Argentiina-ottelua tahkoamaan kaksi matsia jatkoajan kautta, joten fyysisesti se on ollut erittäin kovalla koetuksella.

Marokon kisat on mennyt pitkälti puolustaessa ja ennen Ranska-ottelua ainoastaan Kanada oli tehnyt maalin sen verkkoon. Se on melkoinen suoritus, kun huomioidaan että vastassa on ollut muun muassa Belgia, Espanja ja Portugali. Hyökkäyssuuntaan Marokko ei ole luonut maaliodottamaa kovinkaan paljoa, mutta ei sen myöskään ole tarvinnut pelatessaan pitkälti tasatilanteessa tai johtoasemassa.

Ranskan nopea avausmaali käänsi ottelun kulun heti alkuun ja Marokko sai sille epätyypillisesti pitää palloa ja rakennella maalipaikkoja, mutta tällä kerralla ei ollut viimeistely kohdallaan. Lopulta Randal Kolo Muani iski viimeisen naulan arkkuun viimeistellen lukemiksi 2-0 välittömästi vaihdosta tultuaan. Loukkaantumisrintamalla Marokon alakerrasta Noussair Mazraouin, Romain Saissin ja Nayef Aguerdin pelikunto on epävarma, mikä omalta osaltaan nostaa hieman ottelun maaliodottamaa.

ESPN FC

@ESPNFC
Morocco took down Belgium, Spain and Portugal on their way to becoming the first African nation to ever make the World Cup semifinal.

What a ride it was 👏🇲🇦

Maksimaalisen panoksen puuttuminen voi hieman avata peliä aikaisempaa enemmän, mutta silti vastakkain on kaksi hyvin vahvasti vähämaalisuuteen kallistuvaa joukkuetta. Hieman runsasmaalisemmat lähtökohdat on tässä matsissa verrattuna alkulohkon taistoon, mutta silti vähämaalisuuden puolesta päästään betsit ottamaan. Alle 2,5 maalille on tarjolla 1,92 kerroin, joka poimitaan keskitason panoksella. Kannattaa myös tarkkailla livessä miltä ottelun vauhti näyttää – tarjolla voi olla erittäin maistuvia kohteita riippuen siitä, millaisella innolla joukkueet ottelua lähestyy.