Kunlun Red Star - Salavat Ufa

ti 22.01. Klo 13:30

Kunlunilla uusi valmentaja

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Kolmen ottelun tappioputkeen ajautuneet joukkueet kohtaavat, kun Salavat Ufa matkustaa Kiinaan Kunlun Red Starin vieraaksi. Tiistai-iltapäivän ottelu starttaa Suomen aikaa kello 13:30.

Kunlun Red Star – päävalmentaja Jussi Tapolalle potkut

Kunlun lähtee otteluun mielenkiintoisista lähtöasetelmista. Joukkue ilmoitti viime perjantaina antaneensa potkut päävalmentaja Jussi Tapolalle, samalla ovenavauksella lähti myös apuvalmentaja Jyrki Aho. Uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin Curt Fraser.  61-vuotias Fraser on pelannut mittavan uran rapakon takana NHL:ssä ja toiminut muunmuassa päävalmentajana Atlanta Trashersin riveissä vuosina 1999-2003. Viimeisin valmennusrooli Fraserilla on Dallas Starsin apuvalmentajana.

Kunlunin kausi on mennyt penkin alle, vaikka potentiaalia löytyy. Myös viimeaikaisissa otteissaan entisen päävalmentaja Tapolan alaisuudessa Kunlun on pystynyt hallitsemaan kaukalon tapahtumia, mutta yksittäiset virheet ja huolimattomuus on kääntänyt voitettavissa olevat ottelut tappioihin.

Fraser on päävalmentaja, joka saa pelaajien kunnioituksen. Valmennusvaihdoksen tarkoituksena on herättää joukkue, joten nähtäväksi jää, mitä uusi päävalmentaja saa irti potentiaalisesta joukkueesta.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

Salavat Ufalla vieraissa vaikeaa

Salavat Ufa on matkalla kohti kevään pudotuspelejä. Joukkue on 52:sta pelatusta ottelustaan onnistunut keräämään 62 pistettä ja on yksi sarjan parhaimpia joukkueita. Ailahtelevat otteet ovat kuitenkin olleet suurin huolenaihe kevään pudotuspelejä ajatellen.

Ufa on materiaaliltaan laaja ja tasapainoinen joukkue. Hyökkäyspäästä löytyy tasaisesti tuloksentekijöitä, eikä vastuu lepää ainoastaan yhden tai kahden kentän varassa. Etenkin toista kauttaan Ufan riveissä pelaava Anton Burdasovin rooli kolmoskentässä on ollut loistava lisä vahvaan hyökkäyskalustoon. Suomalaiskaksikko Joonas Kemppainen sekä Teemu Hartikainen pelaavat jälleen vahvaa kautta ja ovat muodostaneet Linus Omark rinnallaan todella tuhoisan ykköskentällisen.

Ufa on ajautunut yllättävään tappioputkeen vierasotteluiden suhteen, sillä joukkue ei ole viimeisestä kuudesta vieraskamppailustaan onnistunut voittamaan ainuttakaan. Todella kurinalaisesta pelityylistään tunnettu Ufa on vierasotteluissaan pystynyt hallitsemaan otteluita, mutta ei ole onnistunut voittamaan.

Pystyykö Curt Fraser kääntämään Kunlunin kelkan?

Valmennuksenvaihdon myötä Kunlunin energiatasot ovat varmasti täyteen ladattuina ja ottelussa tullaan näkemään taisteleva ja voitonnälkäinen kotijoukkue. Nähtäväksi jää, mitä Fraser on pystynyt viikonlopun aikana tekemään. Ufa on joka tapauksessa materiaaliltaan Kunlunia edellä, mutta vieraskaukaloissa joukkueen peli on sakannut. Joukkueet kohtasivat noin pari viikkoa sitten ja ottelu päättyi Ufan 7-4 voittoon.

Ottelusta tulee tasaväkinen kamppailu kotijoukkueen taistellessa voitosta kynsin ja hampain, mutta myös maaleja nähdään.