MM-kisat ke 26.09. klo 18:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Lentopallon MM-kisat: Brasilia – Venäjä | Mahtimaiden kohtaaminen

Suomen tie päättyi lentopallon MM-kisoissa jaettuun 13. sijaan, mutta muiden osalta turnaus jatkuu vielä. Turnauksessa on saavutettu ns. ”final-six” vaihe, mikä on tuttu formaatti myös lentopallon Maailman- sekä Kansojenliigasta.
Jäljellä olevat kuusi joukkuetta on jaettu kahteen kolmen joukkueen lohkoon, joissa pelataan yksinkertainen sarja. Lohkon kaksi parasta jatkavat välieriin. Ensimmäisessä avauspelissä kohtaavat mahtimaat Brasilia ja Venäjä.
Venäjän joukkue aloitti turnauksen ailahtelevasti, mutta varmisti lopulta Suomesta paikkansa selkeällä 3-0 voitolla turnauksen viimeiseen lohkovaiheeseen. Joukkueen ainoat tappiot ovat tulleet Serbiaa ja USA:ta vastaan, joista molemmat jatkavat edelleen turnauksessa.
Venäjä onnistui kaatamaan jatkolohkossa isäntämaa Italian erin 3-2, mitä voidaan pitää joukkueen osalta tämän turnauksen kovimpana voittona.
Brasilia taas kaatoi matkallaan mm. Ranskan ja Kanadan. Ainoa tappio tuli jopa hieman yllättäen alkulohkossa Hollantia vastaan. Hollanti oli todella pirteä alkulohkossa, mutta hyytyi Suomen jatkolohkossa pois jatkopeleistä.
Venäjän joukkue on todennäköisesti turnauksen ulottuvin joukkue. Venäjän ”mörkönä” toimii Dmitriy Muserskiy, 218cm pitkä keskitorjuja, joka on takonut pisteitä jäätävillä tehoilla ykköstemmosta.
Muserskiyn tuoma keskipelin uhka vapauttaa oivasti tilaa joukkueen hakkurille Maxim Mikhayloville, joka on joukkueensa paras pistemies tässä vaiheessa turnausta.
Venäjän joukkueen suurin vahvuus löytyy kuitenkin yleispelaajista. Dmitry Volkov on tällä hetkellä turnauksen tasaisin sekä varmin yleispelaaja, huolimatta nuoresta iästään.
Hänen kanssaan laitapelissä tahtia antaa 208cm pitkä ja todella ulottuva Egor Kliuka, jonka torjuminen on ollut joukkueille hyvin haastavaa.

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Brasilia pyrkii vastaamaan Venäjän luomaan torjuntauhkaan Wallace De Souzan ja Douglas Souzan avulla. Yleispelaaja ja hakkuri, jotka ovat tehneet yhteensä 196 pistettä Brasilialle, enemmän kuin mikään kaksikko koko turnauksessa.
Suurin uhka De Souzan pisteputken jatkolle on Venäjän torjunnan ulottuvuus. Souzan hyökkäyskorkeus on ”vain” 348cm ja esimerkiksi Muserskiyn torjuntaulottuvuus on identtinen tähän verrattuna.
Brasilian passarilta Bruno Mossa Rezendelta vaaditaankin lähes täydellistä peliä, jotta joukkueen hakkuri ei joudu jatkuvasti hakkaamaan palloa Venäjän kahden miehen torjuntaa vastaan.
Lisäksi Brasilialle päänvaivaa tuottaa Venäjän kyvykkyys pelata voimakkailla hyppysyötöillään Souza ulos hyökkäyksestä, jolloin torjunnan on paljon helpompi lukea Brunon passipeliä. Varsinkin Brasilian keskitorjujilta tullaan vaatimaan tehoja pelin voittamiseen.
Venäjä on asetettu selkeäksi ennakkosuosikiksi otteluun ja syystäkin, voittihan joukkue Nations Leaguen kesällä.
Vaikka joukkue ei ole vielä esittänyt murskaavia otteita, tekemisessä oli havaittavissa selkeä ryhtiliike Italiaa ja Suomea vastaan. Brasilia sytyttää taatusti venäläiset myös vastustajana.
Luvassa on todella tasainen kamppailu ja piste-erot tuskin kasvavat suuriksi yhdessäkään erässä.
Pelivalintoina ”final sixin” avausotteluun toimiikin vallan mainiosti koko otteluun yli 181,5 pistettä, jonka lisäksi lapulle Venäjän voittoa -1,5 erän tasoituksella.
Lisäksi otetaan kahden ensimmäisen erän pistemääristä kiinni yli 91,5. Tämä toteutuu, mikäli hävinnyt joukkue saa molemmissa erissä keskiarvollisesti 21 pistettä – todennäköisyydet ovat korkeat.