ti 18.09. klo 17:00

-

Lentopallon MM-kisat: Iran – Suomi | Paluu tappioiden tielle

MM-kisat jatkuvat tiistaina lohkojen päätöskierroksella. Edellisessä ottelussa Suomi onnistui kuin onnistuikin kukistamaan Puerto Ricon viisieräisessä kamppailussa, ja Bulgarian pienellä avustuksella varmisti paikkansa jatkopeleihin turnauksen 16 parhaan joukkoon. Suomen joukkue esitti lähes kolme erää tasapainoista lentopalloa, mutta ote irtosi hetkeksi kolmannen erän lopussa, ja samalla momentumilla Puerto Rico vei myös seuraavan erän. Ratkaisevaan viimeiseen erään onneksi nuoret pelaajat, kuten Niko Suihkonen, ottivat joukkueen reppuselkään ja takoivat tarvittavat pisteet Puerto Ricon kaatamiseen.
Tiistai-illan vastustaja Iran on selkeästi vahvempi vastustaja kuin Puerto Rico. Joukkue on edelleen mukana taistelussa lohkon kärkipaikoista. Koska Puolan ja Bulgarian välinen ottelu on D-lohkon päätöskamppailu, joutuu Iran pelaamaan ottelun ”pakkovoitto” mielessä, koska 3-0 voitto Suomesta nostaa merkittävästi joukkueen mahdollisuuksia lohkon toiseksi. Iran ei siis tule todellakaan säästelemään avauskuusikon miehiä, vaan jo neljä ottelua tulosta tahkonneet pelaajat saavat vastuuta myös tiistai-iltapäivänä.

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Suomen joukkueen ongelmat eivät ole muuttuneet turnauksen edetessä. Hakkuri Urpo Sivula on ollut suurissa vaikeuksissa vastustajien torjunnan kanssa, koska Suomen yleispelaajien hyökkäykset eivät muodosta riittävää uhkaa, vaan vastustaja torjuu huolella Urpon pois. Tämä näkyy radikaalisti Sivulan hyökkästehoissa, jotka olivat Puerto Ricoa vastaan reilu 30% (14/46). Mikäli Suomi mielii voittaa Iranin tasoisen joukkueen, tarvitaan tuohon lukuun vajaa parikymmentä prosenttia lisää tehoja, mikä ei ole tällä hetkellä realismia.
Toinen haasteellinen tilanne on yleispelaajaosaston ruletti. Ketkä aloittavat Irania vastaan? Suihkonen pelasi todella hyvän ratkaisuerän Puerto Ricoa vastaan ja kantoi joukkueen voittoon. Sakari Mäkinen taas on ollut kokonaisuutena turnauksen paras yleispelaaja, koska etukäteen tasaisin ja varmin lenkki Elvis Krastins on hyytynyt useimmissa peleissä, huolimatta korkeimmasta pistemäärästä (18) Puerto Ricoa vastaan.
Kokonaisuutena Iran on hyvin paljon Suomea edellä. Joukkueen todella haluatessa voiton myös lohkon päätöspelistä, jää suomalaisille hyvin ohut mahdollisuus yllättää vastustajansa. Pelivalintoina iltapäivän otteluun toimii Iran -2,5 erän tasoituksella, koska erävoitto Suomelle vaatii Iranilta isoja virheitä yksittäisessä erässä. Tämän lisäksi poimitaan talteen 2. erän pisteraja yli 90,5 pistettä. Käytännössä tämä kohde osuu varmasti, jos toinen ensimmäisestä kahdesta erästä on tiukempi – jolloin toisessa on pelivaraa 6-7 pisteen erolle.