su 09.09. klo 20:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Lentopallon MM-kisat | Lohko D ja Suomen avauspeli

Lentopallon tämän vuoden kohokohta MM-kisat alkavat sunnuntaina jatkuen aina kuun loppuun asti, joten pallon läiskimisen faneille on luvassa paljon viihdettä päätteiden ääressä. Suomi selvitti hienosti tiensä lopputurnaukseen viime vuoden puolella, mutta ottaen huomioon joukkueessa tapahtuneen nuorennusleikkauksen ja muutaman avainpelaajan poissaolot maajoukkueen ringistä, on joukkueella todella suuri vuori kiivettävänä.
Lohko D (Suomen lohko):
Suomen lohkon selkeä ennakkosuosikki on Puola ilman mitään kysymysmerkkejä. Joukkueen pelaajarunko on selkeästi laadukkain kuuden joukkueen joukossa ja esiintynyt edukseen niin uudistuneessa Nations Leaguessa kuin MM-kisoihin valmistavissa peleissä. Joukkue on täynnä ympäri Eurooppaa pelaavia omien ammattilaisjoukkueidensa kantavia voimia ja varsinaisien heikkouksien löytäminen verrattuna muihin alkulohkon joukkueisiin, on käytännössä mahdotonta.
Käytännössä myös Nations Leaguessa pelannut Iran on ainoa potentiaalinen haastaja estämään Puolan lohkovoiton, ja Iran onnistuikin voittamaan joukkueiden ainoan keskinäisen ottelun kesällä Nations Leaguessa. Kuitenkin yleisellä tasolla Puolan 10 voittoa ja 5 tappiota oli suhteessa vakuuttavampi kuin Iranin 7 voittoa ja 8 tappiota. Iranin joukkueen menestymismahdollisuuksia heikentää myös osittain sama ongelma kuin Suomen joukkuetta: sukupolvenvaihdos. Muutama takavuosien kantava avainpelaaja on vetäytynyt kentiltä ja tällä hetkellä Iranin joukkueessa koitetaan löytää uudet kiintotähdet, jotka nostavat Iranin takaisin potentiaaliseksi top5 joukkueeksi maailmassa. Pelivalintana lohko D:n osalta onkin Puolan lohkovoitto yli 2 kertoimella.

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Bulgaria – Suomi
Isät vastaan pojat. Suomen nuori joukkue on kovan paikan edessä avauspelissään. MM-kisoista kokemusta joukkueesta omaavat ainoastaan passarit Eemi Tervaportti ja Mikko Esko, hakkuri Urpo Sivula, keskitorjuja Tommi Siirilä ja libero Lauri Kerminen. Suomen materiaalin kapeus on tällä hetkellä suuri ongelma, sillä rehellisyyden nimissä Sivulan ei pitäisi olla enää potentiaalinen ykköshakkuri, mikäli Suomi aikoo haastaa tosissaan suurmaita. Joukkueen selkeä ykköshakkuri Lelu Ojansivu vetäytyi sekä syksyn karsinnoista että MM-kisoista perhesyihin vedoten, ja tämän tasoisiin menetyksiin Suomella ei ole varaa.
Joukkueen yksilöistä vain Tervaportti (passari) ja Kerminen (libero) pystyvät selkeästi haastamaan roolinsa parhaita kisoissa, ja omissa kirjoissamme Kerminen on kisojen top3 liberoissa. Hakkurin tontin lisäksi Suomen selkein heikkous liittyy yleispelaajiin. Elvis Krastins on kehittynyt viimeiseen 2-3 vuoteen merkittävästi, mutta valitettavasti Elviksen kovuus ja fysiikka ei vielä ole tasolla, jolla ratkaistaisiin pelejä. Joukkueen toinen aloittava yleispelaaja ei ole kiveen hakattu, mutta todennäköisesti avauskuusikkoon astelee Sakari Mäkinen, joka on myös kehitysvaiheen pelaaja, joka kaipaa kokemusta kovista peleistä. Lisäksi yleisellä tasolla Suomella on yksi kisojen lyhimmistä yleispelaajaosastoista Elviksen ja Sakarin molempien ollessa vain 190cm pitkiä, jolloin ulottuvuusetu on vastustajalla, varsinkin torjunnassa, jossa pelaajat eivät ehdi käyttää maksimaalista ponnistusvoimaansa.
Joukkueet kohtasivat reilu viikko sitten EM-karsinnoissa, jolloin Bulgaria oli parempi eräluvuin 3-1, Suomen onnistuttua viemään avauserän kahden pisteen erolla 23-25. Tämän jälkeen Bulgaria otti täydellisen komennon pelistä ja Suomi onnistui saamaan 3. ja 4. erässä vain reilu 10 pistettä. Kokoonpanot huomioiden huomisen skenaario on samanlainen, Suomi voi pienellä todennäköisyydellä yllättää ja ottaa erän, mutta kuskin paikalla on Bulgaria.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ