MM-kisat su 16.09. klo 17:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Lentopallon MM-kisat: Puerto Rico – Suomi | Suomi varmistaa paikkansa jatkopeleihin

Iltapäivän kamppailussa kuvio on selkeä, voitolla lohkon selkeästä heittopussista Suomi varmistaa käytännössä paikan jatkopeleihin. Suomi onnistui varastamaan yksittäisen erän lauantai-illan pelissä Puolaa vastaan, onnistuttuaan rikkomaan täysin Puolan vastaanoton pitkälti Niko Suihkosen mahtavilla syötöillä. Koko pelin tarina oli, että Suomi joutui hakemaan riskeillä kovia syöttöjä, mikä kostautui 3/4 erässä isona määränä syöttövirheitä. Ratkaisu oli kuitenkin oikea, koska ilman riskejä Suomi ei olisi voittanut erääkään. Puolan pelaajat päättivät kaikki hyökkäykset vaivatta, jos nosto oli ”kupissa”.
Puerto Rico on selkeästi heikompi kuin yksikään vastustaja tähän mennessä turnauksessa. Joukkue antaa tasoitusta Suomelle kaikissa osa-alueissa, ja kysymyksenä otteluun onkin, onnistuuko Puerto Rico ottamaan erävoiton Suomea vastaan. Tämä on turnauksen ensimmäinen peli, jossa Suomi saa asettua selkeän ennakkosuosikin asemaan, mutta miten nuori joukkue käsittelee tämän asetelman henkisellä puolella. Eilisessä ottelussa voittoerässä Suomen peli-ilme kentällä oli todella rento ja pelaajat pystyivät naureskelemaan omille suorituksilleen kesken ottelun tapahtumien. Riskinä kuitenkin ns. suurten panosten pelissä on, että peli-ilo vaihtuu ylijännittämiseen, jolloin pelaamisesta tulee väkinäistä.

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Tämänkin päivän ratkaiseva osasto ovat Suomen yleispelaajat, joilta on puuttunut läpi koko turnauksen tasaisuus suorittamisesta. Elvis Krastins oli jo pirteämmällä tuulella verrattuna turnauksen avauspeliin, mutta myös hänen otteensa hyytyivät pahasti kolmanteen erään, ja vaihtopenkki kutsui pelin viimeisessä erässä. Elvis on puolustanut ja nostanut palloa hyvällä tasolla, mutta hyökkäyssuuntaan ei valitettavasti löydy riittävästi tehoja. Puola-pelin todellinen positiivinen yllättäjä oli Vammalan Lentopallon Niko Suihkonen, ja 19-vuotias nakuttikin pisteitä Puolan kenttään kuin vanha tekijä, vaikka vastassa oli Puolan todellinen supertähtien nippu. Suihkonen saakin todennäköisesti tänäänkin valmentaja Tuomas Sammelvuon luottamuksen ja jatkaa avauskuusikossa. Toinen yleispelaaja on todennäköisesti edelleen Krastins, mutta Antti Ronkainen hyppää kentälle hänen tilalleen, mikäli tehot puuttuvat jälleen.
Toinen mielenkiintoinen peluutusmuuttuja on Suomen passaripeli, ennen turnausta selkeän ykköspassarin asemaa nauttinut Eemi Tervaportti on pudotettu vaihtopenkille konkari Mikko Eskon pyörittäessä hyökkäyspeliä kentällä. Eilisessä pelissä Eemi teki kaksi syötönvaihtoa, mutta valitettavasti niillä ei saatu aikaan yhtä pitkiä syöttöputkia kuin Kuubaa vastaan pelatussa pelissä. Turnauksen jatkon kannalta olisi kuitenkin tärkeää, että joukkueen kapteeni saisi pelin takaisin urilleen.
Ottelun pisteraja on asetettu 137,5 pisteeseen käytännössä tämä tarkoittaa, että raja rikkoutuu mikäli Puerto Rico saa joka erässä vähintään 21 pistettä. Ottaen huomioon Suomen yleispelaajien tilanteen ja nuoren hakkuri Kaislasalon tarjoaman hyökkäyspotentiaalin, tullaan pelissä näkemään yksi tiukka erä, jolloin kaksi muuta erää tulisi mennä yli 6 pisteen erolla Suomelle, jotta pistelinja ei menisi rikki. Erävoittoon asti Puerto Rico tuskin pääsee, mutta joukkueen runko ei ole todellakaan niin huono, etteivätkö erät menisi tiukaksi väännöksi.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ