la 29.09. klo 22:15

-

Lentopallon MM-kisat: Puola – USA | Puolustavan mestarin on aika taipua

Lentopallon MM-kisat ovat edenneet jo välieriin ja voittajat ratkaisevat sunnuntaina maailmanmestaruuden.
Puola väänsi Italiaa vastaan perjantaina täydet viisi erää, häviten lopulta 5. erän Italialle. USA taas hävisi Brasilialle illan aiemmassa kamppailussa suoraan 3-0. Huomionarvoista kuitenkin on, että USA lepuutti koko avauskuusikkoonsa ja joukkueen avainpelaajat Matthew Anderson, Aaron Russel ja Taylor Sander huilasivat koko ottelun. Myös Puola vaihtoi avauskuusikkonsa ensimmäisen erän jälkeen, varmistettuaan jatkopaikkansa – molempien joukkueiden pelaajat aloittavat pelin siis hyvin levänneenä.
Kun katsotaan joukkueiden pelaamista koko turnauksen ajalta, on pelissä vain yksi ennakkosuosikki – USA. Joukkue on pelannut todella tasaisesti ja varmasti, pieniä yksittäisiä hetkiä lukuunottamatta.
Puola taas on pelannut kisat tähän mennessä todella ailahtelevasti, ja puolustava mestari on menettänyt paljon eriä vastustajille. Joukkueen tärkeimmät lenkit ovat hakkuri Bartosz Kurek sekä yleispelaaja Artur Szalpuk, joiden harteilla lepää suurin taakka pisteiden tekoon.
Tilastollisesti katsottuna joukkueet ovat hyvin tasaväkisiä. Molempien joukkueiden vastaanotto on toiminut turnauksen muihin maihin verrattuna keskivertoa paremmalla tasolla.
Kenties merkittävin ero joukkueissa on, että Puola on onnistunut tekemään todella paljon torjuntoja (116). USA:n joukkue taas on paukuttanut tähän mennessä turnausta jo 76 ässää – yli kaksi per erä -keskiarvolla.

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Varsinkin tasaisissa kamppailuissa yksittäiset omat pisteet ovat todella tärkeitä, koska molempien ”sideout”-pelaaminen on maailmanluokkaa.
Peli tulee tiivistymään USA:n syöttöpelaamisen ympärille. Mikäli joukkue onnistuu rikkomaan Puolan vastaanoton laajalla syöttövalikoimallaan, joutuu Puolan passari Fabian Drzyzga hidastamaan pelitempoaan, mikä taas tuottaa suuria haasteita Kurekille ja Szalpukille USA:n teknisesti hyvin ryhmittyvää torjuntaa vastaan.
Puolan toisena ottelun haasteena on, miten Puolan kapteeni Michal Kubiak pärjää suhteessa USA:n kapteeniin Taylor Sanderiin. Molemmat ovat joukkueensa ”kakkos”-yleispelaajat, joilta vaaditaan tehoja kantamaan kahta kirkkainta tähteä.
Anderson on ollut tähän mennessä turnausta lähes pitelemätön, joten hän on merkitty mies Puolan torjunnalle. Tämä avaa Sanderille ja Russelilla tilaa takoa tehoja.
Ottelusta on varmasti tulossa äärimmäisen tasainen, joten lapulle napataan koko ottelun pistemäärälle overia. Tämän lisäksi otetaan USA:n voittoa -1,5 erän tasoituksella. Viimeisenä kohteena lapulle poimitaan kahden ensimmäisen erän pisteoveria, sillä 92 pistettä tällaiseen otteluun on erittäin todennäköinen.