pe 10.08. klo 21:45

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ligue 1: Olympique Marseille – Toulouse FC | Kotijoukkue hoitaa homman

Valioliigan lisäksi pyörähtää perjantaina käyntiin toinenkin Euroopan kovatasoisimpiin lukeutuva sarja, eli Ranskan pääsarja Ligue 1. Marseillen sijoitus viime kaudella oli neljäs, kun vastaavasti Toulouse löytyi sijalta 18, jonka seurauksena seura joutui putoamiskarsinnan kautta taistelemaan itselleen paikan Ranskan pääsarjaan täksi kaudeksi.
Toulousen pitkäaikainen manageri Pascal Dupraz sai kesken viime kauden potkut ja tilalle palkattu Mickaël Debève onnistui kuin ihmeen kaupalla pitämään seuran putoamisrajan yläpuolella. Täksi kaudeksi seuran manageriksi nostettiin jälleen Alain Casanova, jolla on jo aiempaa kokemusta Toulousen koutsaamisesta 2008-2015 vuosien välillä.
Toulousen harjoitusottelut ovat menneet aikalailla penkin alle, seuran sisällä varmasti toivotaan että kausi lähtisi käyntiin paremmalla tuloksella, vaikka vastustaja heti onkin sieltä vaikeimmasta päästä. Joukkue on ollut melko aktiivinen siirtojen suhteen, viime kauden joukkueen sisäisen maalipörssin voittajan Max Gradelin sopimus uusittiin oikeutetusti, joka tietysti miellytti faneja.
Nuori maalivahtilupaus Alban Lafont kaupattiin Fiorentiinaan, ja tilalle tuotiin hieman heikompi torjuja Dijonissa aiemmin operoineen Baptiste Reynetin muodossa. Joukkueen suurin kauppa oli Issa Diopin siirtyminen West Hamiin, josta joukkue sai korvauksia 25 miljoonan euron verran. Toulouse hankki myös uuden hyökkääjän Firmin Mubelen, jolta seura odottaa puhtaasti maaleja.
Marseillen viime kausi Ligue 1:ssä oli tyydyttävä, neljännellä sijalla aukesi paikka Eurooppa-liigassa. Marseillen suoritus kyseisessä kilpailussa olikin erinomainen, kun vasta finaalissa Atletico Madrid pystyi kaatamaan marseillelaiset. Marseille lähtee tulevalla kaudella taistelemaan paikasta kolmen kärjessä, ja sen myötä edustuspaikasta Mestarien liigassa.
Seuran managerille Rudi Garcialle tuleva kausi on kolmas seuran peräsimessä, ja alkavaan kauteen odotukset on tottakai asetettu korkeammalle kuin aikaisempina kausina. Garcia on tehnyt muutaman vahvistuksen seuraan, nuoret puolustajat Duje Caleta-Car, sekä Jordan Amavi pukevat jatkossa Marseillen paidan päälleen. Remy Cabellan paluu lainapestiltä Saint-Etiennestä vahvistaa Marseillen hyökkäystä entisestään.
Suurin menetys löytyy joukkueen keskikentältä, kun Fulham pulitti Andre Zambo Anguissasta suurehkot 33 miljoonaa euroa, joka sai miehen siirtymään englantilaisseuran riveihin. Suurta ongelmaa tämä ei kuitenkaan Marseillelle tuota, sillä samalle pelipaikalle löytyy kyllä laadukasta korvaajaa jo valmiiksi Marseillen miehityksestä.
Jos ei Toulousen harjoituspeleissä ole ollut kehumista, niin samaa voi sanoa Marseillesta, jonka ottelut ovat sujuneet todella yskähtelevästi. Marseillella on kauden avausottelussa kasvojen pesun paikka, jotta kausi saadaan avattua voitollisesti niin kuin odottaa sopii. Mikään muu kuin voitto ei tyydytä Marseillea tästä ottelusta.
Lucas Ocampos on Marseillen puolelta varma poissaolija. Puolustaja Rolando on vielä kysymysmerkki, jos häntä ei ottelussa nähdä Caleta-Car saa todennäköisesti ensimmäiset minuutit Ranskan pääsarjassa. Toulousen puolelta poissa ovat ainakin Quentin Boisgard sekä seuran uusi hankinta Mubele.
Marseille pääsee avaamaan kauden otollisista asemista heikkoa joukkuetta vastaan kotiottelulla. Toulousen vierassaldo viime kaudella oli hyvin heikko, eikä liikaa positiivista ole odotettavissa tästä ottelusta Toulousella kotiin vietäväksi. Marseille murskaa vierailijat vähintään kahdella maalilla joukkueesta löytyvällä potentiaalilla ja jo tiedettävissä olevalla laadulla kotiyleisön runsaan tuen voimin.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ