la 13.10. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Liiga: Ässät – Lukko | Joko Ässät nappaa voiton?

Liigan lauantain kierroksella pelataan kauden toinen Satakunnan derby. Kotijoukkue Ässät on sarjassa viimeisenä kerättyään ainoastaan neljä pistettä kymmenstä ottelusta. Eroa alempaan pudotuspeliviivaan on jo kymmenen pistettä. Lukko on sarjassa kolmanneksi viimeisenä kerättyään 11 ottelusta ainoastaan 12 pistettä. Ottelu käynnistyy Isomäki-areenalla kello 18.30.
Ässät on ollut koko alkukauden ajan heikko. Kuntopuntari näyttää viiden ottelun otannalla pahalta. Jatkoaikavoitto sekä neljä tappiota maalierolla 11-24. Ässien suurimmat ongelmat ovat löytyneet maalivahtipelaamisesta ja puolustuksesta. Hyökkäyspelaaminen on jäänyt liikaa yksilöiden, kuten Sakari Salminen, Jarno Kärki ja Sami Lähteenmäki, varaan. Kokonaisuutena hyökkäyspään peli on kuitenkin toiminut kohtalaisesti. Ässät vahvistui kuluneella viikolla Lukosta Poriin vaihtaneella Jyri Marttisella.
Ässien heikosta alkukaudesta huolimatta hyvän alkusyksyn pelanneiksi voidaan nimetä ainakin tämän illan ykköskenttä Salminen, Kärki ja Lähteenmäki, jotka ovat tehneet yhteensä 12 maalia. On erikoista että ykkösnyrkki on iskenyt peräti 63 prosenttia isäntien kauden maaleista. Ässien maalissa aloittaa Andreas Bernard, joka on torjunut kiekkoja alkukauden yhdeksässä pelaamassaan ottelussa 88,51 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 3,36.
Porilaisten erikoistilannepelaaminen on ollut todella heikkoa. Ylivoimaprosentti on onneton 6,45, joka on selkeästi koko Liigan heikoin. Alivoimaa on tapettu noin 69 prosentin varmuudella, joka on toiseksi huonoin lukema Tapparan jälkeen. Kotikaukalossa vastaavat lukemat ovat ylivoimalla pyöreä nolla ja alivoima on pitänyt pintansa lukemalla 81,25 prosenttia.

Huippudiili: talletus tuplana 200€ asti + 20€ ilmaisveto

Vierasjoukkue Lukko on parantanut surkean alun jälkeen. Edelliset edelliset viisi ottelua ovat tuottaneet kuusi pistettä, joka on parempaan suuntaan. Edellisten viiden ottelun maaliero on 12-15. Erikoisin fakta on, että Lukko on kuudessa edellisessä vierasottelussaan napannut tuplaten pisteitä kuin viidessä edellisessä kotikamppailussaan.
Lukon alkukauden onnistujia ovat olleet Janne Keränen (4+5), Arttu Ilomäki (4+5), Justin Danforth (3+5) ja puolustaja Roni Sevänen (2+4). Maalivahdit eivät ole onnistuneet ainakaan alkukaudesta. Lassi Lehtisen torjuntaprosentti on 88,74 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,93. Oskari Setänen on torjunut kiekoista ainoastaan 85,27 prosenttia. Päästettyjen maalien keskiarvokin on karu 3,67.
Lukon alkukauden erikoistilannepelaaminen on ollut kohtalaista. Ylivoimaprosentti on tasan 20 ja alivoimaa on tapettu 76,92 prosentin varmuudella, molemmat lukemat ovat Liigan alempaa keskikastia. Vieraskaukalossa vastaavat lukemat ovat hieman paremmat, ylivoimaprosentin ollessa 21,74 ja alivoimaprosentin 80,56.
Satakunnan derby on sarjan jumbo-ottelu. Kaksi heikosti pelannutta joukkuetta kohtaavat, mutta joukkueita erottaa se, että Lukon heikosta alkukaudesta huolimatta paniikkia ei ole. Ässien alkukausi on ollut katastrofaalinen ja joukkue on kriisitilassa. Mikael Kotkaniemelle huhutaan potkuja ja tappio tänään voisi sinetöidä kohtalon.
Kertoimet asettavat Ässät ennakkosuosikiksi, mutta näin ei ole. Isomäki on toki paha paikka pelata, mutta Ässien ja fanien selkäranka on sen verran ohut tällä hetkellä, että ottelusta voi tulla helposti pannukakku porilaisittain. Kauniisti sanottuna: tänään pelataan ylikertoimella vähemmän huonoa joukkuetta, Rauman Lukkoa.

Suomelle MM-kultaa 50.00 jättikerroin! 🔥

Novibet tarjoaa Uhmapelaajille mahdollisuuden pelata Suomen MM-kultaa hurjalla 50.00 jättikertoimella, hyödynnä tarjous välittömästi! 😎

PELAA TÄSTÄ