ke 03.10. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-icon

Liiga: Ässät – TPS | Ässät kaipaa Kotkaniemeä

Porissa pelataan jälleen keskiviikkona Liiga-kiekkoa, kun vieraaksi saapuu TPS. Joukkueet majailevat aikalailla sarjataulukon eri päissä, joten porilaisten iltapuhteesta saattaa tulla hyvin hikinen.
Kotijoukkue Ässät on aloittanut kautensa surkeasti. Vielä ensimmäisessä pelissä joukkue taisteli jatkoaikavoiton paikallisvastustaja Lukosta, mutta sen jälkeen pistesarake ei ole karttunut lainkaan. Porin Isomäki on tunnettu vastustajalle hyvin ikävänä paikkana, jossa jokaisesta pisteestä on taisteltava. Tällä kaudella Pori on kuitenkin ollut vastustajille toistaiseksi pisteautomaatti, jossa on kiva käydä hakemassa pisteet kotiin.
Kolmen kotipelin jälkeen Ässien maaliero näyttää 5-12. Muunmuassa illan vastustaja TPS kävi jo aiemmin tällä kaudella hakemassa 1-4 vierasvoiton. Ylivoimalla Ässät on ollut alkukauden heikoin joukkue. Ylivoimaprosentti on 11,11 eli porilaiset ovat tehneet maalin vain hiukan useammin kuin joka kymmenes kerta. Alivoimakin on sujunut ainoastaan 68,97%:n varmuudella. Maalilla Andreas Bernard kantaa suurta vastuuta, mutta toistaiseksi kiekot eivät ole pysähtyneet italialaisveskariin toivotunlaisesti. Toki maalivahdin työ ei ole kovin mairitteleva, jos joukkueen peli on muutenkin sekaisin.
Kenttäpelaajista yli 20 minuutin miehiä ovat olleet hyökkääjä Sakari Salminen sekä puolustajat Tommi Taimi ja Niko Peltola. Erityisesti Salminen kantaa suurta vastuuta pisteiden teosta. Ässien toimistolla toivotaan taatusti kädet ristissä, että Jesperi Kotkaniemi liittyisi joukkueen vahvuuteen vielä täksi kaudeksi. Kotkaniemi pelaa tänä syksynä ensimmäiset NHL-ottelut ilman haavereita. On edelleen mahdollista, että Canadiens lähettää Jesperin takaisin Ässiin lainaan yhdeksän ottelun jälkeen. Kotkaniemen paluu olisi monelta kannalta hyvä juttu. Liigan ja Ässien mielenkiinto kasvaisi, Jesperi saisi takuuvarmasti Ässistä suuren roolin sekä Ässät saisivat lisää leveyttä hyökkäykseensä.

Huippudiili: talletus tuplana 200€ asti + 20€ ilmaisveto

Vierailija TPS löytyy sarjan kakkospaikalta tasapistein Kärppien kanssa. TPS on aloittanut kautensa erittäin väkevästi, ja erityisesti vieraskaukalossa se on ollut hyvä. Viime lauantaina TPS pelasi todella heikon ottelun kotonaan Pelicansia vastaan. Joukkueen esitys oli hajuton ja mauton ja lopputulos 1-4 kertonee oleellisen. Liekö syynä ylilatautuminen kotiyleisön edesä pelatessa vai sarjan kärkipaikalle siirtyminen? Yleisö ei myöskään ollut löytänyt hallille. Molemmat joukkueet pääsevät keskiviikon kamppailuun latautuneina, kun kumpikaan ei ole vielä pelannut tällä viikolla.
TPS:n erikoistilannepelaaminen on ollut sarjan parhaimmistoa. Ylivoimaprosentti 27,27 ja alivoimaprosentti puolestaan 87,50. Kummassakin tilastossa TPS on ollut sarjan toiseksi paras. Maalilla nuori norjalainen Henrik Haukeland on ollut vakuuttava. Sen sijaan Rasmus Tirrosen otteissa on ollut paikoin toivomisen varaa. Kenttäpelaajista parhaimmistoa on ollut Oula Palve, joka vapautuu keskiviikon peliin pelikiellostaan. Muita tärkeitä palasia ovat olleet nuori Kaapo Kakko sekä hieman kokeneempi Ilari Filppula. Puolustajista Ilkka Heikkinen sekä Santeri Lukka ovat olleet hyvin esillä. Tepsin pitkäaikaisloukkaantuneita ovat Simon Suonranta, Lauri Korpikoski sekä Topi Jaakola. Kolmikosta Jaakolan pelit ovat melko varmasti pelattu TPS-paidassa.
Molemmat joukkueet uutisoivat tällä viikolla myös vahvistuksista. Ässät palkkasivat Lauri Tukosen, ja TPS puolustaja Brandon Gormleyn. Kaksikosta Tukonen ainakin nähtäneen kaukalossa jo keskiviikkona.
Ottelun suuren suuri suosikki on TPS. Joukkueen peli on kuosissa, saadessaan hyökkäykseensä Palveen arvokkaana palasena takaisin. Erikoistilanteissa TPS on ollut alkukauden aikana valovuoden Ässiä edellä, joten porilaisten ei kannata turhan paljon jäähypenkkiä kuluttaa, muutoin omissa soi melko varmasti.
Ottelusta kannattaa ehdottomasti poimia lapulle TPS maistuvalla kahden kertoimella. Lisäksi luotetaan lähinnä TPS:n ylivoimapelaamiseen, ja otetaan lapulle yli 1,5 ylivoimamaalia.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ