Liiga pe 05.03. klo 18:30

HIFK - Kärpät

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Kärpät-puolustus vakuuttaa! Riisuuko se myös HIFK:n aseista?

HIFK joutui taipumaan vierasottelussaan Vaasassa keskiviikkona, mutta perjantaina isäntien haaste kovenee entisestään. Kärpät hävisi vasta toista kertaa 14 ottelun otannalla tiistaina, mutta se on viime aikoina onnistunut kääntämään kiitettävästi tasaisia pelejä voitoikseen. Vierailija on saanut puolustuspelaamistaan vahvaan iskuun, minkä lisäksi alivoimapelaaminen on lyhyemmällä otannalla ollut loistavaa.

Kärpät hävisi 1–2-lukemin KalPalle tiistaina, mutta joukkueen edesottamukset ovat silti nostaneet sen hiljattain suorille pudotuspelipaikoille. Alkuviikolla päävalmentaja Mikko Manner palasi Kärppien mukaan karanteenista hyökkääjä Radek Koblizekin tavoin. Vierailla on nyt sivussa ainoastaan Topi Niemelä, joten lähes paras Kärpät-miehistö on jalkeilla Helsingissä. HIFK:lla sivussa ovat Yohann Auvitu sekä koronaviruksen saanut Anton Lundell.

TALLETA 25€ - SAAT 250 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Lempi kasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 25 euroa ja saat 250 Legacy of Dead ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

Isäntä hävisi Vaasassa keskiviikkona voittolaukauskilpailussa Sportia vastaan. Ottelu oli HIFK:lta huono ja flegmaattinen – erityisesti ottelun toisessa erässä joukkueen pyristelystä ei tahtonut tulla mitään. Kolmannessa ryhmä sai pari maalia iskettyä, mutta lopulta kotijoukkue voitti ansaitusti. Kärppiä vastaan helsinkiläisten olisi tehtävä ryhtiliike, jos nämä mielivät voiton napata.

Oululaisia vastaan maalinteko on ollut viime aikoina kaikille joukkueille vaikeaa – Kärpät on päästänyt edellisissä kymmenessä ottelussaan ainoastaan 18 maalia, mikä on pienin lukema koko sarjassa. Lisäksi Mannerin suojatit ovat suoriutuneet vierasotteluissa parhaiten Liigassa tähän saakka. Kärppien alivoimapelaaminen takkusi pitkään, mutta lyhyemmällä otannalla se on ollut yksi sarjan vakuuttavimmista vajaalla pelatessa.

HIFK:n ylivoimapelaaminen on sarjan kolmanneksi parasta (23,84 %), eikä erityisesti viimeisimmissä kamppailuissa sen panosta voi liikaa korostaa. Nyt vastassa on kuitenkin yksi sarjan kiistatta parhaista alivoimaryhmistä tällä hetkellä, joten yksittäisenä aseena juuri ylivoima saatetaan riisua HIFK:lta perjantaina. Pelivalinnaksi nostetaan, että kotijoukkue onnistuu maalinteossa lopulta korkeintaan kahdesti (HIFK alle 2,5 maalia).

Illan kokoonpanot:

HIFK

Jesse Saarinen – Jere Sallinen – Ville Leskinen

Teemu Tallberg – Alex Broadhurst – Sebastian Dyk

Juha Jääskä – Miro Väänänen – Rasmus Heljanko

Elis Hede – Micke-Max Åsten – Juho Keränen

David Bernhardt – Mikko Kousa

Joonas Lyytinen – Johan Motin

Ville Varakas – Tobias Winberg

Frans Tuohimaa (Niilo Halonen)

Kärpät

Mika Pyörälä – Cody Kunyk – Tuukka Tieksola

Aleksi Mustonen – Michal Kristof – Juhamatti Aaltonen

Jussi Jokinen – Aatu Räty – Radek Koblizek

Jari Sailio – Jesse Koskenkorva – Otto Karvinen

Ludwig Byström – Mikko Niemelä

Joona Huttula – Shaun Heshka

Taneli Ronkainen – Libor Sulak

Justus Annunen (Patrik Rybar)