HIFK – Sport

ke 13.02. Klo 18:30

Onnistuuko Sport jallittamaan yli puolta kalliimpaa HIFK:ta?

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

HIFK isännöi torstaina Liigassa Sportia, joka on tippunut ulos pudotuspelipaikoilta, koska pelaaminen on takunnut jatkuvalla syötöllä. Helsinkiläisten pelaaminen on edelleen todella jaksottaista ja viime perjantaina joukkueelta nähtiin jopa poikkeuksellisen kesy ottelu Kärppiä vastaan kotijäällä. Sportin pelaajabudjetti oli kauteen lähdettäessä yli puolta pienempi kuin isännillä.

Sport tarvitsee pisteitä

Risto Dufvan JYPin nousu on koitumassa vieraiden kohtaloksi Liigassa. Jyväskyläläiset ovat kiilanneet Sportin ohi pudottaen joukkueen ensimmäisen kierroksen pudotuspelipaikoilta.

Sport on yhden ottelun JYPiä vähemmän pelanneena (Sport 49, JYP 48) yhden pisteen Dufvan suojatteja perässä, joten jokainen piste on tärkeä vaasalaisille. Sport on siis 11. Liigassa ja pisteitä ryhmällä on kerättynä 66.

50€ RISKITÖN VETO – EI KIERRÄTYSTÄ:

Olybetin uusille asiakkaille on tarjolla 50€ riskitön veto!

JYPin ja Sportin taisto alemman pudotuspeliviivan tuntumassa on tällä hetkellä yksi mielenkiintoisimmista asetelmista sarjassa. Mielenkiinto kasvoi entisestään, kun viime viikolla perjantaina vaasalaiset nappasivat pääkilpailijastaan komean voiton ja täyden pistepotin lukemin 2–1. Voitto oli Sportille vasta toinen edellisissä kymmenessä ottelussa.

Vaasalaisten asetelma on Helsingissä erikoinen – pisteitä pitäisi saada, mutta vastassa on yli puolitoista miljoonaa euroa kalliimpi joukkue. Sportilta ovat tosin sivussa ainoastaan keskushyökkääjä Aleksi Ainali sekä puolustaja Colby Robak ja HIFK:n loukkaantuneiden lista on pidempi.

Helsinkiläisillä tukalat paikat – löytyykö kotivire uudelleen?

HIFK majailee puolestaan ylemmän pudotuspeliviivan tuntumassa ja käy useammankin joukkueen kanssa taistelua suorista pudotuspelipaikoista. Tällä hetkellä joukkue on pelannut 48 ottelua runkosarjaa ja kerännyt niissä 74 pistettä, jotka oikeuttavat jaetulle kahdeksannelle sijalle. Matkaa viimeisellä suoralla pudotuspelipaikalla majailevaan Lukkoon on ainoastaan kolme paunaa ja raumalaiset ovat pelanneet ottelun helsinkiläisiä enemmän.

Edellisessä ottelussaan HIFK jätti itsestään todella hajuttoman, mauttoman ja värittömän kuvan kaukalossa, kun Kärpät sai todella helposti vietyä pisteet Nordenskiöldinkadulta mukanaan ja loppunumerot olivat 0–2. Helsinkiläisten otteissa näkyi epävarmuus, jota omiaan eivät olleet poistamaan kärkipelaajien, ykköspuolustaja Teemu Erosen ja parhaan keskushyökkääjän Juhani Tyrväisen poissaolot.

HIFK oli ottelussa todella tehoton, ja Kärpät sai iskettyä maalinsa helsinkiläisten virheistä. Joukkueen puolustuspää oli todella repaleinen edellisessä ottelussa ja kokemattomuus sekä epävarmuus loistivat silläkin osa-alueella maalinteon ja hyökkäyspelaamisen tapaan.

Nyt HIFK saa maajoukkueessa käväisseet tärkeät yksilönsä takaisin, mutta ennen Kärpät-ottelua neljä kotiottelua putkeen voittaneen HIFK:n riveistä, etenkin puolustuksesta, on edelleen kaksi tärkeää miestä sivussa. Kolossipakki Joe Finley sekä entinen NHL-pelaaja Kyle Quincey ovat alakerrasta sivussa.

Hyökkäyspäästä sivussa ovat Niklas Nordgren ja Thomas Nykopp sekä pelikuntoa lähestyvä Teemu Tallberg, joka ei tiettävästi tiistaina ole vielä mukana. Poissaoloja ei voi kuitenkaan syyttää HIFK:n ailahtelemisesta, sillä joukkueen kasaamiseen on käytetty rahaa todella merkittävästi suhteessa muihin Liiga-seuroihin.

Sport saattaa yllättää – henkselien paukutteluun helsinkiläisittäin ei varaa

Edellisissä kuudessa ottelussaan kolmesti voittanut HIFK ei ole lainkaan turvassa, kun kiimainen kotkalauma saapuu Helsinkiin. Molemmille joukkueelle pisteet ovat kaikki kaikessa tällä hetkellä, mutta pystyykö HIFK nappaamaan takaisin kiinni kotivireeseensä, vai onko jälleen alkanut yksi joukkueelle kuluvalla kaudella todella tyypilliseksi muodostuneista alamäistä?

Ottelusta saattaa tulla tasainen, eikä Sportin lopulliselle voitolle tarjottua herkkukerrointa välttämättä kannata sivuuttaa. Edellisen perjantain voitto oli sellainen työnäyte vaasalaisilta, että pudotuspelipaikasta taistellaan kynsin hampain. Otetaan kuitenkin ensimmäisenä kohteena kiinni alhaiseen maalimäärään ja vasta toisena lopulliseen vierasvoittoon.