Liiga ti 30.10. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Liiga: JYP – Sport | Jyväskyläläiset löytämässä pelinsä?

Tiistaina pelataan ainoastaan kaksi ottelua Liiga-kierroksella. Jyväskylässä kotijoukkue JYP pelaa Vaasan Sportia vastaan.
JYPin kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Tappioita ja tasapelejä on tullut runsaasti – joukkue on koko sarjan toiseksi heikoin joukkue sekä toiseksi huonoin kotijoukkue. Molemmissa tilastoissa takana on ainoastaan Porin Ässät.
Joukkueen parhaat pistemiehet ovat toistaiseksi Eric Perrin, Jarkko Immonen ja David Tomasek. Kaikki kolme pelaajaa ovat tehneet 13 pistettä. Eniten maaleja on Perrinillä, joka on 16:ssa ottelussa tehnyt seitsemän maalia – näistä neljä ylivoimalla. Ylivoimalla JYP on ollut Liigan toiseksi paras joukkue prosentilla 25,45.
Erikoistilanteissa JYP on pelannut muutenkin hyvin, sillä alivoimaprosenttikin on 84,13. Hyvä erikoistilannepelaaminen ei muutenkaan ole ihme, sillä taitoa ja kokemusta joukkueessa riittää. Tasakentällisin kokeneimpien pelaajien jalka alkaa väistämättä väsyä.
Vaikka JYPin tilastot näyttävät heikoilta, etenkin viime peleissä joukkue on luonut hyvin tilanteita. Viimeistelyvaiheessa on sen sijaan ollut vaikeuksia.
Maalilla JYPin paita on ollut yllä kolmella kassarilla, sillä JYP pestasi kokeneen ja entuudestaan tutun Pekka Tuokkolan kolmeksi viikoksi tuuraamaan loukkaantunutta Joona Voutilaista. Toinen vaihtoehto maalille on Eetu Laurikainen, jonka torjuntaprosentti on kymmenen ottelun jälkeen 92,51 ja päästettyjen maalien keskiarvo näyttää hieman yli kahta ottelua kohden.

100€ riskitön veto Unibetille – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia

100€ riskitön veto uusille asiakkaille – vain rajoitetun ajan!

Vierasjoukkue Sport on pelannut jopa odotettua paremmin ja taistelee tällä hetkellä alemman pudotuspeliviivan tuntumassa, vaikka kokoonpanon puolesta joukkue on ehdottomasti Liigan heikoimpia. Varsinkin kotona Sport on sinnitellyt hyvin. Vaasan Kuparisaaressa Sport on napannut keskimäärin yli puolitoista pistettä ottelua kohden, mutta vieraissa samainen lukema on ainoastaan hieman yli yhden.
Parhaita pistemiehiä Sportissa ovat Antti Kalapudas ja Olavi Vauhkonen. Vauhkosen kohdalla silmiinpistävää on myös tehotilastolukema – mies on kahdeksan osumaa plussan puolella pelaamiensa 12 ottelun jälkeen. Sportissa tämänkaltainen lukema on erityislaatuinen.
Maalivahdeista suuremmat minuutit on pelannut Sami Aitokallio. Kumpikaan maalivahti ei ole kuitenkaan pelannut loisteliaasti. Sport on päästänyt neljänneksi eniten maaleja ja edellä olevat joukkueet ovat pelanneet ottelun vähemmän. Erikoistilannepelaaminen vaasalaisilla on ollut heikkoa. Ylivoimaprosentti on ainoastaan 15,87, alivoimaprosentti puolestaan 81,16.
Maaleja Sport on tehnyt seitsemänneksi eniten. 16:ssa ottelussa tehtyjä maaleja on 46, mutta näistä suuri osa on tehty nimenomaan kotikamppailuissa. Vaasalaisjoukkue on nimittäin tehnyt yhdeksässä kotiottelussaan 30 maalia, mikä on kolmanneksi eniten koko Liigassa.
Keskiviikkoillan ottelun ennakkosuosikki on JYP. Kotijoukkue on alkukauteen verrattuna huomattavasti laadukkaampi. Viime otteluissa on kuitenkin ollut jo merkkejä paremmasta. Edellisessä kotikamppailussaan JYP teki peräti seitsemän maalia Lukon verkkoon.
Suoran voiton kertoimissa Sportin kertoimet vaikuttavat houkuttelevimmilta – vierasvoitolle saa yli 3,50 kertoimen. Vetokohteista mielenkiintoiselta vaikuttaa X2, johon saa yli kahden kertoimen. Alkukauden perusteella JYP on sukeltanut syvästi ja Sport on pelannut yllättävän hyvin.
Toinen kohde poimitaan ylivoimamaaleista, sillä JYP on sarjan parhaita erikoistilannejoukkuieita – se voi hyvinkin saada Sportin vaikeuksiin.