Liiga la 11.01. klo 17:00

KalPa - Jukurit

Jukureiden vaikeuksille ei näy loppua

Lauantai-illan B2B pelissä KalPa saa vastaansa Jukurit. Edellisen illan ottelussa vahva avauserä toi KalPalle makoisan 2-5 voiton ja katkaisi kuopiolaisten neljän ottelun häviöputken. Jukureiden vaikeuksille ei näy loppua.

Kotijoukkue KalPa nappasi perjantaina tärkeät kolme pistettä jatkopelejä ajatellen samalla kun tämän hetken pahin kilpailija Ässät jäi ilman pisteitä. Toissapelissä kokoonpanoon palannut nuori puolustaja Kim Nousiainen oli ensimmäisen erän hahmoja viimeistelemällä yhden maalin ja antamalla yhden maalisyötön. Ottelun hallinta näkyi myös luotujen maalipaikkojen tilastoissa, eikä Jukurit saanut viimeisen erän kiristä huolimatta luotua maalipaikkoja kuin noin yhden maalin edestä, joten kakkosvahti Samu Perhonen ei joutunut sen kovemmalle koetukselle. Hyvä vieraspeli antaa loistavat lähtökohdat toisen täyden pistepotin nappaamiselle kotikaukalossa.

Jukurit matkustaa heti peräkkäiseen peliin hakemaan revanssia Kuopiosta. Uuden päävalmentajan Marko Kauppisen debyytti ei mennyt odotetun mukaisesti. Omissa kolisi peräti viisi kertaa, eikä joukkue pystynyt luomaan tarpeeksi maalipaikkoja taistellakseen pisteistä. Perättäisistä peleistä johtuen vierailijoiden maalilla luultavasti nähdään kakkosvahti Juhana Aho. Ainoastaan 6 ottelua pelannut Aho on torjunut ainoastaan reilun 84% varmuudella. Täydellisen esityksen lisäksi Jukurit tarvitsee jo jonkin verran tuuria kääntääkseen joukkueen kurssin nousuun. Muutoksia on tapahduttava mikäli joukkue mielii olla muutakin kuin pelkkä meemi kauden jälkeen.

Peli-idea otteluun on selkeä. Kotijoukkue on pelillisesti vieraita edellä ja Jukureiden pelistä huokuu itseluottamuksen puute. Pelivalinnaksi nostetaan kotijoukkueen voitto varsinaisella peliajalla.