Liiga ke 10.10. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Liiga: KalPa – SaiPa | Kuopio on ikävä paikka vierailla!

Uusi Liiga-kierros pärähtää käyntiin jälleen keskiviikkona. Kuopiossa vahva kotijoukkue KalPa saa vieraita Lappeenrannasta, kun SaiPa saapuu Kuopion Niiralan monttuun.
Kotijoukkue on ollut yksi kauden yllättäjistä majaillen sarjataulukossa kolmantena. Vielä harjoituskaudella tällainen tilanne olisi vaikuttanut varsin epätodennäköiseltä, jolloin joukkuetta vaivasi melkoinen loukkaantumissuma. Nyt loukkaantuneiden listalla muun muassa Jaakko Rissanen, Frank Gymer sekä Ville-Vesa Vainiola.
Illan isännistä pisteiden valossa parhaiten ovat onnistuneet hyökkääjät Kai Kantola ja Gymer sekä puolustaja Lasse Lappalainen. Lappalaisen lisäksi puolustusessa ovat urakoineet tehotilaston ykkönen Ryan Wilson, Vaasan Kuopioon täksi kaudeksi vaihtanut Ari Gröndahl sekä nuori lupaus Otto Leskinen. Kuopiolaisten maalilla Denis Godla ja Niko Hovinen ovat pelanneet melko tasaisesti eikä tilastoissakaan ole suurta eroa. Päästettyjen maalien keskiarvo on molemmilla lähes 2,50. Torjuntaprosentti Godlalla 90,51 ja Hovisella 89,36, joten tämän perusteella puolustuspäässä on vielä hieman petrattavaa. Kalpan alkukauden vastustajista ainoastaan yksi on jäänyt alle kahden tehdyn maalin.
Erikoistilanteet ovat sujuneet KalPalla kotona hienosti. Sekä alivoima että ylivoima ovat olleet sarjan parhaimmistoa. Viiden ottelun jälkeen ylivoimaprosentti kotona on 27,27. Vastaava luku vieraskaukaloissa vertailun vuoksi on 13,04.
KalPa muutoinkin on Kärppien lisäksi tällä hetkellä koko sarjan parhaita kotijoukkueita. Toistaiseksi kuopiolaiset ovat hävinneet viidestä pelistään ainoastaan ensimmäisen kierroksen ottelun Jukureita vastaan ja senkin vasta jatkoajalla.

Huippudiili: talletus tuplana 200€ asti + 20€ ilmaisveto

Vierasjoukkkue SaiPa on niin ikään pelannut hienon alkukauden. SaiPa on sarjassa viidentenä, ottelun vähemmän pelanneena kuin edellä olevat joukkueet. SaiPa on vakuuttanut kotonaan, mutta vieraissa meno on ollut nihkeämpää. Erikoistilanteissa joukkue on ollut todella vahva ja ylivoimalla koko sarjan paras.
Vieraiden meno on hyytynyt kauden ensimmäisistä peleistä, mutta etenkin taannoin pelatussa Tappara-ottelussa SaiPalla oli pahoja poissaoloja. Erityisen vakuuttavia otteita pelaajista ovat esittäneet Tyler Morley, David Godwin ja Kalle Maalahti. Maalivahdeista Frans Tuohimaa on esiintynyt edukseen, mutta myös Niclas Westerholm on kantanut vastuunsa hyvin.
Ottelusta voi tulla tiukka vääntö. Lappeenrantalaiset palasivat voittokantaan heikkojen Tampereen ja Turun vierailujen jälkeen viimeisimmässä kamppailussaan. Vierasjoukkue SaiPan voitolle saa hurjia kertoimia, vaikka joukkueiden välillä ei sarjataulukossa paljon eroa olekaan. SaiPan vahvuus on ollut vahva ylivoimapelaaminen ja maalivahtien taisto kääntyy vieraan eduksi.
Ottelun ennakkosuosikiksi on kuitenkin asetettu KalPa. Kotijoukkue on kokonaisuutena vahvempi ja sillä on paremmat tilastot viimeisimmistä otteluista. Maaleja on lupa odottaa, sillä SaiPan ylivoima on sarjan parasta ja KalPa hallitsee myös maalinteon. Keskimäärin KalPa on tehnyt maaleja kotonaan hieman yli kolme.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ