Liiga ti 18.12. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Liiga: Kärpät – Ilves | Nuorisokaluston puuttuminen ei oululaisjoukkuetta hidasta

Oulun Kärpät isännöi Tampereen Ilvestä Liigassa tiistaina, kun palataan maaottelutauolta. Ilves aloitti kautensa erinomaisesti ja oli alkusyksyllä oululaisten vanavedessä Liigan kärkikahinoissa. Sen jälkeen tahti on hieman hyytynyt ja tällä hetkellä joukkue on sarjassa kymmenennellä sijalla. Kärpiltä puuttuvat nuoret MM-kisaedustajat.
Oululaisten kokoonpanoa eivät Kuparin ja Heponiemen poissaolot juurikaan hetkauta
Kärpät operoi todella laajalla materiaalilla, minkä vuoksi Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen puuttuminen kokoonpanosta ei suurta harmia aiheuta. Toki on selvää, että kahden ison pistenikkarin puuttuminen jotenkin vaikuttaa, mutta tulosta se tuskin kääntää.

50 nopeimmalle Viaplay-koodi

Kärppien kakkosketjuun nousevat slovakkisentteri Michal Kristof sekä taannoin huililta paluun kaukaloihin tehnyt Oskar Osala. Ketjun kolmantena lenkkinä jatkaa konkarihyökkääjä Mika Pyörälä. Kolmosketjun laidoilla nähdään Jasse Ikonen sekä Jasper Lindsten.
Neloshyökkäysketju jatkaa oululaisilla suhteellisen tutussa muodossaan, mutta Jari Sailio on loukkaantumisen vuoksi sivussa ja hänen vakiopaikallaan pelaa Jyri Junnila. Ketjun kaksi muuta lenkkiä ovat sentteri Miska Humaloja sekä laituri Otto Karvinen.
Ilveksen vene keinahtelee ­­– Kärpät seilaa vakuuttavassa vedossa
Tamperelaiset ovat onnistuneet kelvollisesti viime aikoina, mutta vastustajatkin ovat olleet sellaisia, jotka sen tulisi ehdottomasti voittaa. Ensin Ilves kaatoi joulukuun ensimmäisenä päivänä Ässät vieraissa, sitten viides päivä KooKoon kotonaan ja seitsemäs päivä kaatui vieraissa Mikkelin Jukurit.
Viimeisimmässä ottelussaan ennen maaottelutaukoa Ilves sai tukkapöllöä Helsingin IFK:n vieraana peräti numeroin 5–1. HIFK:lle voitto oli henkisesti erittäin tärkeä, mutta kamppailussa Ilves oli todella hampaaton.
Kärpät tippui ennen maaottelutaukoa CHL:stä, mutta se ei joukkuetta juurikaan lannistanut – päinvastoin. Oululaisjoukkue voitti molemmat edellisviikon Liiga-kamppailunsa, kun se ensin murskasi kotonaan KooKoon numeroin 6–1 ja sen jälkeen perjantaina taltutti JYPin 2–1-lukemin voittolaukauksilla.
Ilvekseltä mainitut kolme voittoa ovat sen ainoat sellaiset joukkueen edellisiin kymmeneen otteluun. Kärpät on painajaismaisin vastustaja mille tahansa Liiga-seuralle tällä hetkellä ja se on jäänyt kotikaukalossaan pisteittä ainoastaan kahdesti tällä kaudella.
Kotivoittoon uskotaan vahvasti – maalaako Osala seuraavaksi kakkosketjussa?
Ensimmäinen pelivalinta on selkeä: Kärppien tasoituksellista voittoa pelataan siedettävällä kertoimella. Oululaisjoukkue on tällä hetkellä Liigan kärjessä ylhäisessä yksinäisyydessään, eikä pelaamisessa ole ainakaan heikkenemisen merkkejä ilmassa.
Toisena kohteena lapulle lyödään Osalan täysosuma. Mies nousee kakkosketjuun ja on pelannut isoja minuutteja heti ensipiirroistaan lähtien kärppäpaidassa. Osala on erottunut selkeästi edukseen kaikissa pelaamissaan otteluissa ja osoittanut, että hänen taitonsa riittäisivät edelleen huomattavasti korkeammallekin tasolle.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ