Liiga ke 26.12. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Liiga: Kärpät – JYP | Kuparin ja Heponiemen puuttuminen näkyy – kairaako vieras voiton tehottomasta kärppälaumasta?

Tapaninpäivänä Liiga palaa tauolta täyden ottelukierroksen merkeissä. Oulussa sarjakärki Kärpät saa vieraita Jyväskylästä, kun JYP saapuu Raksilaan. Kärpät ja JYP kohtasivat edellisen kerran Oulussa ainoastaan hetkeä ennen joulutaukoa, jolloin Kärpät oli parempi numeroin 2–1 vasta voittolaukauskilpailun jälkeen.

Kärpillä vaikeaa ilman nuoria tähtipelaajiaan

Oululaisilta nuorten MM-kilpailuissa ovat mukana Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari, jotka ovat olleet kuluvalla kaudella erittäin tärkeä palanen Kärppien tulosyksikköä. Heidän puuttumisensa kokoonpanosta on näkynyt oululaisten otteissa enemmän kuin edes osattiin olettaa.

Suomelle MM-kultaa 50.00 jättikerroin! 🔥

Novibet tarjoaa Uhmapelaajille mahdollisuuden pelata Suomen MM-kultaa hurjalla 50.00 jättikertoimella, hyödynnä tarjous välittömästi! 😎

PELAA TÄSTÄ

Mitäs mitäs – 10€ talletuksella 50€ pelirahaa!

Kärpillä on nyt pelattuna kaksi kamppailua ilman Kuparia ja Heponiemeä. Ylivoimalla tehoja ei tahdo löytyä, vaikka sitä on ollut tarjolla yllin kyllin. Kahteen edelliseen kamppailuunsa vain kolme maalia viimeistelleen oululaisryhmän on löydettävä tehonsa, jos se mielii kaataa nousua tekevät jyväskyläläiset.
Ennen joulutaukoa Kärpät hävisi repaleiselle TPS:lle vieraissa 1–2 ja voitti Ilveksen kotikaukalossaan lukemin 2–1 jatkoajalla.

JYP tekee kovaa nousua heikkojen vaiheiden jälkeen

Vierasjoukkueen alkukausi oli synkkääkin synkempi, mutta viime aikoina joukkue on päässyt uudenlaiseen vireeseen. Sillä on kymmeneen edelliseen kamppailuunsa kerättynä 16 pistettä ja viiteen edellisotteluun paunoja on kertynyt 8.
Peräti neljä JYPin edellisistä viidestä kamppailusta on edennyt jatkoajalle, joten pisteitä on tullut siitä huolimatta, että voitto-otteluita on ainoastaan kaksi.
Jyväskyläläisten pelaamisessa on tapahtunut suuri muutos alkukauden kyntämiseen, sillä joukkue on vahva kiekollisissa tilanteissa. Puolustusalueella riiston jälkeinen kääntöpelaaminen on ottanut suuria harppauksia eteenpäin. Vastahyökkäyksistään joukkue onkin saanut jo mainitun laadukkaan riistopelaamisen kautta aikaan maalipaikkoja hyvällä prosentilla. Maalipaikoille pääseminen oli JYPille todella haastavaa vielä jonkin aikaa sitten.
JYP pystyy tällä hetkellä pelillisesti haastamaan joukkueen kuin joukkueen Liigassa tasapäisesti.

Pelivalinnat: pisteet matkaavat Jyväskylään?

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat olleet todella vähämaalisia. Uskotaan siihen myös keskiviikon osalta ja pelataan ensimmäisenä kohteena alhaista maalimäärää.
Kakkosvalintana pelataan vierasjoukkueen voittoa hurjalla kertoimella. Kärppien tehoissa on näkynyt todella vahvasti nuorten tähtien puuttuminen ja muut pelaajat eivät ainakaan toistaiseksi ole kyenneet ratkaisijan saappaita täyttämään.