Liiga pe 14.09. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Liiga: KooKoo – Saipa | Idän Sputnik on potentiaalinen yllättäjä

Perjantaina se vihdoin ja viimein alkaa – nimittäin kotimainen Liiga -kausi. Ennakkoasetelmissa suosikit ovat aikalailla vanhat tutut viime kausilta.
Kouvolassa perjantai-iltana pelataan KooKoo vastaan Saipa. Kotijoukkue Kookoo oli viime kaudellakin yksi Ligan heikoimmoista, ja putosi ulos pudotuspeleistä. Joukkue operoi vuodesta toiseen pienellä budjetilla, eikä sen oma pelaajatuotantokaan ole onnistunut toivotunlaisesti. Tämä tarkoittaa puolestaan sitä, että pelaajamarkkinoilla on onnistuttava, jos mielitään menestyä.
Tämän kauden joukkueessa KooKoon tärkeimpiä pelaajia ovat Aleksander Bonsaksen, Juha-Pekka Haataja sekä Malte Strömwall. Mielenkiintoinen nimi on myös Anrei Hakulinen, joka väläytteli jo viime kaudella, mutta loukkaantuminen pilasi lupaavasti alkaneen kauden. Hakulinen on jo näyttänyt osaamistaan Mestiksen puolella, mutta Liigassa ei ole vielä tullut lopullista läpimurtoa.
Ennen kauden alkua KooKoota ennakoidaan jälleen kerran kellarikerroksen joukkueeksi. Joukkue voi hyvinkin ottaa ns. Mestis -mestaruuden voittamalla Sportin ja Jukurit, mutta pudotuspeleihin tarvitaan venymistä. KooKoon Liiga-taival on ollut lähinnä selviytymistä, ja välillä ei edes ole saatu neljää kentällistä peleihin. Joukkue ei ole toistaiseksi löytänyt sitä kultaista keskitietä, vaan joukkue on ollut enemmänkin muukalaislegioona vailla suuntaa.

Lunasta 50€ riskitön veto Expektille – ei kierrätysvaatimuksia

Lyö 50€ riskitön veto – voitot heti kotiutettavissa

Vierasjoukkue SaiPa oli viime kauden positiivisimpia yllättäjiä. Tero Lehterän suojatit etenivät puolivälieriin, jossa pelasivt ajoittain hyvää jääkiekkoa Tepsiä vastaan. SaiPa hävisi sarjan lukemin 4-2. SaiPa oli kuitenkin sarjassa jo 3-0 tappiolla, muta onnistuivat venyttämään sarjan kuuteen peliin. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa TPS onnistui kääntämään kahden maalin tappiotilanteen voitoiksi.
Tälle kaudelle SaiPa lähtee hyvin samalla rungolla, kuin viime kauteen. Tämä antaa Lehterälle hyvät asetelmat toiseen kauteen päävalmentajana. Yksi avainpelaajista tulee olemaan maalivahti Frans Tuohimaa, joka viimeistään viime kaudella osoitti olevansa eliittiluokan maalivahti tähän sarjaan.
Lehterää on valmentajana kuvailtu erittäin älykkääksi johtajaksi, joka on helposti lähestyttävä. SaiPa tulee tälläkin kaudella olemaan erittäin työteliäs joukkue, joka suojaa varsinkin keskialuetta erittäin tiiviisti. Lisäksi joukkue pystyy vaihtamaan pelin aikanakin taktiikkaansa täysin. Kenttäpelaajista suurimman vastuun kantavat Vladimir Denisov, Topi Nättinen, Cody Kunyk sekä tietysti joukkuueen monivuotinen kapteeni ja seuraikoni Ville Koho.
Perjantai-illan otteluun suosikkina lähtee SaiPa. Se on joukkueista selkeästi laadukkaampi. Harjotusotteluissakin Idän Sputnikit ovat pelanneet varsin mallikkaasti. SaiPa voidaan perustellusti nostaa koko kaudenkin osalta potentiaaliseksi yllättäjäksi. SaiPan kertoimet ovat todella pelattavia. Esimerkiksi suora voittokin antaa yli 2,50 kertoimen.
Kotijoukkue KooKoo on yrittänyt tehdä kesän aikana Haatajan lisäksi muutamia täsmä hankintoja, kuten Martin Berger sekä Erik Karlsson. Aika näyttää onko heistä vastuunkantajiksi. Kaikesta huolimatta KooKoo lähtee tälläkin kaudella lähinnä rakentamaan seuraan jonkinlaista jatkuvuutta ja identiteettiä. Vaikka jääkiekko on merkittävä laji Kouvolassa, niin se ei näy juniorituotannossa, eikä lehtereillä.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ