Liiga ke 26.12. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Liiga: KooKoo – SaiPa | Kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet varsin vaihderikkaita, miten käy tapaninpäivänä?

Kouvolassa kotijoukkue KooKoo saa vieraita Lappeenrannasta, kun SaiPa luistelee vastustajaksi. Ottelu alkaa Kouvolan Lumon Areenassa kello 18.30.

Voittaako SaiPa isäntänsä jo neljännen kerran tällä kaudella?

KooKoo tulee otteluun viiden ottelun tappioputkessa ja viimeisestä yhdeksästä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden. Sarjataulukosta KooKoo löytyy sijalta kaksitoista. Joukkueen kausi lähti hyvin liikkeelle, mutta viimeaikainen tekeminen on ollut tuskaista. Päävalmentaja Tuomas Tuokkolalla on iso työ saada joukkueen tekeminen jälleen raikkaaksi ja unohtaa mailan puristaminen. Joukkueesta löytyy tarpeeksi taitoa ja juonikkuutta, joka on kaivettava uudestaan esiin. Tästä esimerkkinä vaikka EHT-debyytinkin tehnyt Anrei Hakulinen, joka esiintyi maajoukkueessa edukseen.
Varsin erikoisen episodin jälkeen viime matsissa Lahdessa, joukkueen suurin tähti Malte Strömwall lensi ulos ja istuu tulevassa ottelussa katsomossa, kun Liiga määräsi hänet yhden ottelun pelikieltoon. Strömwallin tärkeyttä joukkueelle kuvastaa parhaiten se seikka, että hän johtaa koko Liigan pistepörssiä. Muutenkin kotijoukkueen lista loukkaantuneista pelaajista on turhan pitkä. Tärkeimpinä mainittakoon kapteeni Toni Kähkönen, Kimi Koivisto ja Emil Kristensen.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

Lyö 20€ riskitön veto nuorten MM-kisoihin!

Vierasjoukkue SaiPa tulee otteluun voitto alla – viimeisessä pelissä ennen joulutaukoa SaiPa kaatoi HPK:n puhtaasti lukemin 3-0. Itse ottelua HPK vei selvästi, mutta oli tehoton ja SaiPa käytti omat paikkansa ja voitti. Tätä ennen SaiPa hävisi kolme ottelua peräkkäin. Sarjataulukosta Lappeenrantalaiset löytyvät sijalta seitsemän. SaiPan suurin ongelma on ollut vieraspelaaminen. Täyden pistepotin joukkueen viidestätoista vierasottelusta SaiPa on onnistunut ottamaan mukaansa vain kaksi kertaa.
Myös vierailta on sivussa runsaasti pelaajia. Ahti Oksanen, Anssi Löfman, Elmeri Kaksonen, Topi Nättinen ja Veeti Vainio ovat ennakkoon poissa, kuten myös mitä ilmeisemmin koko kauden menettävä Roy Radke. Joukkueen kokoonpanossa onkin nähty useita pääosin Mestiksen Ketterässä pelaavia pelaajia. Täysi varmuus ottelun kokoonpanoista saadaan pelipäivänä puolilta päivin kun kokoonpanot julkaistaan.
Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna kolmesti, joissa kaikissa SaiPa on ollut lopulta vahvempi. Otteluissa on sattunut ja tapahtunut, mutta niistä viimeisin, marraskuun 27. päivä pelattu matsi oli enemmän sitä mitä sopii odottaa, eikä maaleja mätetty kilpaa. Tässä ottelussa Lappeenrannassa SaiPa oli vahvempi lukemin 3-1.
Lähtökohdat otteluun ovat siis varsin kimuraiset. Molemmilta on pelaajia sivussa, kummankaan vire ei päätä huimaa ja oman ongelmansa lähtökohtiin tuo myös SaiPan vieraspelaaminen. Tapaninpäivänä on kuitenkin vierailla oiva paikka kasvattaa täyden pistepotin vierasvoitto tilastoa kolmeen. Me poimimme kuitenkin hiukan turvallisemman vaihtoehdon ottelun lopullisen voittajan muodossa. Toinen pelivalintamme on vähämaalinen lopputulos – onhan molemmilla runsaasti ratkaisuvoimaa katsomossa loukkaantumisten vuoksi.