ke 26.12. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Liiga: Pelicans – HIFK | Pelicans on kaatanut HIFK:n jo kahdesti – kumpi sulatellut kinkut paremmin?

Tapaninpäivänä palataan Liigassa sorvin ääreen ja sulatellaan kinkkuja täyden kierroksen myötä. Lahdessa Pelicans saa vieraakseen aina hallin täyteen vetävän HIFK:n.

Molemmat joukkueet lähtivät joulunviettoon hyvässä vireessä – kumpi jatkaa voittojen tiellä?

Pelicans löytyy tasaisen sarjataulukon viidenneltä sijalta. Lahtelaiset olivat ennen joulutaukoa varsin siipirikkoisia, mutta onnistuivat silti hakemaan voittamaan viimeiset kolme otteluaan ennen taukoa. Ottelut eivät olleet helpoimmasta päästä sillä Lappeenrannassa kaatui SaiPa, Tampereella Tappara ja kotona Isku-Areenassa KooKoo, jolle Pelicans oli hävinnyt kauden aiemmat kolme kohtaamistaan.
Nuorten MM-kisat verottaa lahtelaisten kokoonpanosta maalivahti Jakub Skarekin, sekä hyökkääjä Jesse Ylösen. Skarekin puuttuminen ei sinällään ole merkittävää – alkukauden kangertelun jälkeen Juho Olkinuora on ollut maalillaan hyvä.
Nykyliigassa loukkaantumisista ei turhan avoimesti ilmoitella, mutta todennäköisesti ainakin Aleksi Mustonen jatkaa sairastuvalla. Pelicans on kuitenkin näyttänyt, että laajuutta löytyy ja tarvittaessa loistavasti pelanneista A-junioreista löytyy stunttaajia Liiga-Pelicansiin. Onnistujista on syytä mainita varsin puskista tullut Niko Kivelä, joka on ihastuttanut laukaisullaan ja peliasenteellaan lahtelaiset.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

Mitäs mitäs – 10€ talletuksella 50€ pelirahaa!

Helsingin IFK oli jo todella suurissa vaikeuksissa organisaation ilmoitettua kakkosvalmentaja Jarno Pikkaraisen nousevan ykkösvalmentajaksi kaudelle 2019-2020, Ari-Pekka Selinin siirtyessä syrjään. HIFK kulki tappiosta toiseen ja median suunnalta tuli todella kovaa kritiikkiä joukkueen suuntaan.
Hiljalleen kuitenkin myös stadilaisten tunnelin päässä on alkanut näkyä valoa ja joukkue on voittanut viimeiset neljä otteluaan. Sarjataulukosta HIFK löytyy sijalta kahdeksan. Joukkueelta nuorten matkassa on Anton Lundell ja Teemu Engberg. Kyle Quincey sen sijaan pelaa Spengler cupissa Sveitsissä, kun Kanadan maajoukkue kutsui miehen turnaukseen.
Joukkueen ehdottomat syömähampaat ovat taitavat hyökkääjät Iikka Kangasniemi ja Erik Thorell. Yhtä tärkeää roolia näyttelee puolustuksen oikeastaan ainoa kiekollinen puolustaja Teemu Eronen. HIFK on toki nimekäs, mutta varsin rösöinen joukkue, josta ei liikaa käsiä löydy. Kun Kangasniemi ja Thorell olivat yhtä aikaa pois, joukkue kärsi tehottomuudesta – tuskin sattumaa.
Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Lahdessa syyskuun 28. päivä Pelicans voitti rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 4-3, mutta oli itse pelissä vahvempi ja loi paikkoja paljon enemmän kun vieraansa. Helsingistä Pelicans haki vieraspisteet lokakuun 24. päivä lukemin 2-4.
Pelicansin valmentaja Ville Nieminen on peräänkuuluttanut työntekemisen ja rehellisyyden perään koko kauden. Se on näkynyt median suuntaan välillä myös ihmettelynä – voiko pelaajiaan ”heittää bussin alle”? Varmaa on kuitenkin se, että pukukopissa on samaan hiileen puhaltava noin kolmenkymmenen miehen joukko, joka jättää jäälle kaikkensa. Lahtelaiset siis tuskin tulevat joulun jäljiltä kaukaloon vatsalaukku täynnä kinkkua, vaan ovat varmasti valmistautuneet kohtaamaan aina yleisön sytyttävän vastustajan Helsingistä.
Uskomme että Pelicans jatkaa voittojen tiellä ja kaataa HIFK:n kolmannen kerran tällä kaudella.