pe 16.11. klo 18:30

-

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Liiga: Pelicans – HPK | Hämeen herruudesta taistellaan Lahden perjantai-illassa

Isku Areenassa Lahdessa pelataan ”paikallispeli” kun Hämeenlinnan Pallokerho saapuu Pelicansin vieraaksi.

150%talletusbonus – todella helppo kierrätys!

Pelicansin peli-ilme on ollut hyvä koko kauden ajan. Pelillisesti joukkue on ollut peleissä mukana ja jopa vienyt suurinta osaa peleistä, mutta tämä ei ole aina konkretisoitunut tulokseksi taululle. Joukkue on nuori ja kylmäveriset ratkaisijat uupuu – samaan aikaan virheitä on tapahtunut liikaa. Sarjasijoitus on kuitenkin hyvä kuudes. Joukkueen sisällä on kasvuvaraa ja päävalmentaja Ville Nieminen onkin peräänkuuluttanut nuorien pelaajien kasvamiseen, varsinkin ottelun ratkaisuhetkillä.
Pelicansilla on kaksi hyvää maalivahtia. Jakub Skarek, kuin myös Jussi Olkinuora ovat molemmat esiintynyt edukseen kauden edetessä. Varsinkin nuori Skarek on ollut mies paikallaan. Maalivahdit ovat jakaneet peliajan. HPK:ta vastaan todennäköisesti Skarek on aloitusvuorossa, kun Olkinuora pelasi molemmat vierasottelut maajoukkuetauon jälkeen.
Pelicans tulee otteluun voitto alla, kun torstaina joukkue voitti Kuopiossa KalPan tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-2. Viimeisestä viidestä ottelusta Pelicans on napsinut 10 pistettä.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

HPK – Yksi alkukauden yllättäjistä

HPK on ollut ehkä alkukauden suurin yllättäjä. Antti Pennasella on kolmas kausi menossa joukkueen penkin takana. Pennanen tunnetaan hyvänä pelitapa valmentajana ja tämä näkyy joukkueen otteissa. Tällä hetkellä joukkue löytyy sarjataulukon sijalta kolme.
HPK:n peli on näyttänyt koko alkukauden hyvältä. Kun alkukauden maalinteko-ongelmat on takanapäin, on joukkue kerännyt myös pisteitä hyvään tahtiin. Joukkueen maalivahti Emil Larmi on pelannut hyvin ja on selvä ykkösmaalivahti. Pelaajistosta voidaan nostaa esille ainakin tehokas hyökkääjä Teemu Turunen, joka debytoi myös maajoukkueessa. Puolustuksesta isoon rooliin on noussut Petteri Nikkilä.
HPK tulee Lahteen voitto alla, kun kotikaukalossa kaatui JYP. Ennen maajoukkuetaukoa kerhon pelissä oli pieni suvantovaihe, joten tauko tuli heille hyvään kohtaan. Viimeisestä viidestä pelistä kerho on saanut kasaan seitsemän pistettä.

Tiukkaa vääntöä – Erikoistilanteet ratkaisevay?

Kun joukkueet kohtasivat Hämeenlinnassa, oli HPK huomattavasti parempi joukkue kyseisessä pelissä. Kerho painoi päälle ja ansaitsi voittonsa lukemin 2-1. Lahdessa tuskin ottelu kummankaan suuntaan suuresti repeää. Ottelu on varmasti tiukka pienten marginaalien peli, jossa erikoistilanteet nousevat esiin voittajaa ratkottaessa.
Pelicans on ollut ylivoimalla kohtuullisen hyvä – ylivoima on operoinut 20 prosentin tehokkuudella. Alivoimaakin joukkue on pelannut kohtuullisesti (80.82%). Molemmat tilastot ovat Liigan ylempää keskikastia. HPK:n ylivoimapeli on operoinut 18.82 prosentin teholla ja alivoimaa joukkue tappaa 80 prosentin tehokkuudella. Molemmilta löytyy parantamisen varaa, mutta tilastot eivät kuitenkaan näytä huolestuttavalta – erot ovat pieniä.

Ottaako HPK tukevan otteen Hämeen herruudesta?

Lähtökohdiltaan ottelu muistuttaa kolikonheittoa. Pelicans on toki pelannut kotonaan vahvasti ja kymmenen kotikamppalun ajalta joukkue on esiintynyt kahden pisteen keskiarvolla per peli. Toisaalta myös HPK:n vieraspelaaminen on ollut vahvaa. Kerho on pelannut 10 ottelua vieraissa ja saanut 15 pistettä kasaan. Viimeisistä seitsemästä vierasottelustaan vain yhdessä HPK on jäänyt pisteittä.
Uhmapelaajat valitsee ylläolevin perustein HPK:n voittajaksi lopullisen tuloksen muodossa. Ottelua pidetään hyvin tasaisena, joten pienemmällä uniittimäärällä tasapeliä lapulle. Kolmanneksi pelivaihtoehdoksi valitaan vähämaalisen tuloksen.