ti 26.01. klo 18:30

Pelicans - Lukko

Pelicansia pitää käsitellä uutena joukkueena Liigan parhaan hyökkääjän Ryan Laschin lähdön jälkeen

Kärkikamppailu Lukkoa vastaan tulee Pelicansille huonoon aikaan. Se on juuri menettänyt parhaan hyökkääjänsä, mikä heikentää joukkueen iskukykyä merkittävästi, eikä vähiten erikoistilanteissa. Sarjakärki Lukko on hävinnyt ainoastaan kertaalleen kuudessa edellisessä ottelussaan ja kuihtunutta sarjakakkosta Pelicansia vastaan vakuuttavalla vierasjoukkueella tuskin ilmenee vaikeuksia.

Pelicans menetti ykköstykkinsä ja Liiga suurimman tähtensä, kun Ryan Lasch poistui joukkueen riveistä hiljattain. Pussinokille Lukko-ottelu on ensimmäinen koitos ilman Sveitsiin siirtyvää koko sarjan pistekärkeä. On sanomattakin selvää, että menetys on massiivinen – yhdysvaltalaistykki johtaa Pelicansin sisäistä pistepörssiä peräti 11 pisteen erolla Hannes Björniseen. Lasch summasi tällä sesongilla Liigassa yhteensä 37 tehopistettä (10+27), joilla tämä johtaa myös koko sarjan pistepörssiä peräti kymmenellä paunalla.

UHMAETU: 5€ ILMAINEN HIIHTOVETO

Suksi Coolbetille ja sivakoi 5 euron ilmainen hiihdon live-veto kouraasi.

HIIHDÄ PELAAMAAN

On selviö, että Zürich Lionsiin siirtyvän 34-vuotiaan puuttuminen tuottaa merkittävän loven ja mahdollisia ongelmia Pelicansin tekemiseen. Ainoastaan neljässä lahtelaisten edellisessä ottelussa Lasch oli mukana noin puolessa joukkueen maaleista. Pelicans-puolustuksen haavoittuvaisuus tulee uudella tavalla esille, koska se ei enää voi luottaa siihen, että illasta toiseen syntyy vähintään neljä maalia – ja usein enemmän – yhdysvaltalaisen tehojen turvin. Pelicansia pitää käsitellä esimerkiksi vedonlyönnissä täysin uutena joukkueena.

Lahtelaisten alakerralle annettiin jo edellä hieman raippaa, mutta suurimmaksi osaksi tämä johtuu sen repaleisuudesta ja loukkaantumistilanteesta. Niclas Almari on pitkään sivussa ja myös Joonas Jalvanti loukkaantui viikonloppuna. Jo valmiiksi joukkue on joutunut lainaamaan HIFK:sta Eero Teräväisen ja alkukaudella ihastuttaneet Julius Honka sekä Oskari Laaksonen ovat poistuneet vahvuudesta. Laschin lähdön vaikutuksia ei voi tarkalleen tietää, mutta se yhdistettynä alakerran merkittäviin huolenaiheisiin vaikuttaa pahalta Lukko-ottelun alla. Pelicansin erikoistilanteista ovat nyt poistuneet lyhyessä ajassa kaksi ykkösvalintaa puolustukseen sekä paras hyökkääjä. Lahtelaisten kannalta ainoa positiivinen kokoonpanouutinen on Antti Tyrväisen paluu kehään.

Kovavireiselle Lukolle heikentynyt Pelicans tuskin tarjoilee kummoista vastusta kärkikamppailussa. Raumalaiset raatelivat HPK:n viime viikolla peräti 0–6-numeroin ja ovat tämän jälkeen saaneet reilusti lepoaikaa. Nostetaan pelivalinnaksi vierasvoitto, jolle on tarjolla reilu kerroin.

LIITY UHMAPELAAJIEN FACEBOOK-RYHMÄÄN >>

UHMAPELAAJIEN TELEGRAM-RYHMÄÄN TÄSTÄ >>